Позитивні кольори для помешкання | 100 ІДЕЙ

Позитивні кольори для помешкання

Зелений і оливковий, жовтий і помаранчевий, бежевий і рожевий, теракотовий і каштановий – усе це кольори осені, яка забарвлює ними віти дерев, і застеляє опалим листям дорогу. Незважаючи на всі принади осені, які має ця пора року, вона, однак, у більшості міських обивателів асоціюється із всепоглинаючою сірістю – неба, днів, настрою, самопочуття і самих людей навколо.

Доп. информация

За брудними плямами на черевиках ми опускаємо погляд і вже не сприймаємо тієї краси навколо, якій не може надивуватись дитина. За той невеликий проміжок часу, витрачений на дорогу з роботи до дому, нерідко беремо від осені лиш негативне, тавруючи цю найбарвистішу пору року «сірою».

У статті пропонуємо звернути увагу на позитивні кольори осені, які можна внести у своє помешкання, забезпечивши всім домочадцям приємні емоції однією тільки колористикою.

Вплив кольору на психічний стан людини давно доведений дослідженнями багатьох учених. На значенні підбору колористики в інтер’єрі чи то домашньої оселі, чи то офісних приміщень, чи то громадських закладів акцентують професійні дизайнери. Тому до питання вибору кольору (надто якщо він основний в оформленні) потрібно підходити відповідально.

Важливо враховувати кілька критеріїв: розмір кімнати та її розташування (наприклад, у малогабаритній квартирі та в кімнатах, вікна яких виходять на північ, краще віддавати перевагу світлим відтінкам); призначення кімнати, стіни якої фарбують (кожен колір має свій вплив на людину: один – стимулює до діяльності, інший – навпаки, розслабляє); характери мешканців та їхні вподобання; тощо.

Багата на яскраві барви осінь, попри те, що її називають похмурою і сірою, має безліч кольорів, які в той чи інший спосіб можуть позитивно впливати на людину. Назвемо головні з них, їх вплив на психоемоційний стан людини і місця та широту для застосування в інтер’єрі помешкання.

Зелений – один із найуніверсальніших кольорів, бо його вже як основний колір (приблизно 60 % від усієї площі) можна використовувати в усіх кімнатах. До того ж залежно від відтінку він може як стимулювати до активної діяльності, так і здійснювати релаксуючу дію. Зокрема, для спальні рекомендується світло-зелений, для вітальні – сіро-зелений, салатовий, приглушений темно-зелений; для дитячої кімнати та робочого кабінету – яскраво-зелений; доцільно його використовувати також для ванної кімнати. Зелений колір викликає лише позитивні емоції, а у зв’язку зі зростаючою популярністю стилів бохо та еко, є одним із найчастіше використовуваних в інтер’єрі.

Жовтий – без сумніву, позитивний, життєрадісний колір, який дарує приємні емоції, заряджає енергією та навіть стимулює мозкову активність і розвиває творчі здібності. Однак ним не варто зловживати, у великих кількостях він може призводити до роздратування. Рекомендують використовувати в декорі його кульбабовий і медовий відтінки. Жовтий чудово підходить для оформлення робочого кабінету, особливо якщо діяльність пов’язана з творчістю. Також цей колір часто використовують у дитячих кімнатах. Для спальні і вітальні кращим варіантом є оформлення у світло-жовтих тонах.

Помаранчевий колір є символом домашнього вогнища та затишку, він також створює доброзичливу й гостинну атмосферу, а тому ідеально підходить для вітальні. Крім того, помаранчевий – один із небагатьох кольорів, який пробуджує апетит, через що його доцільно застосовувати для оформлення кухні. Ще одним плюсом помаранчевого кольору – зняття стресу та надання відчуття впевненості. Протипоказань у цього кольору практично немає, утім, усього хорошого теж повинно бути в міру, а отже, потрібно використовувати його в розумних межах, не перенасичуючи ним інтер’єр, поєднувати його з іншими кольорами, як-от теракотовим, білим, синім, бежевим тощо. Рекомендовано також обирати приглушені відтінки, наприклад персиковий.

Свіжий блакитний колір, що належить до холодної палітри, задає позитивний настрій із самого ранку та чудово «вписується» в оформлення ванної кімнати. В інтер’єрі його можна поєднувати з теплою кольоровою гамою (жовтим, бежевим, коричневим тощо). Завдяки позитивному впливу блакитного кольору на нервову систему доречним буде його використання також у дитячій кімнаті та вітальні.

Рожевий – ще один колір, який рекомендують використовувати для оформлення дитячої кімнати. З позитивних якостей цього кольору, які називають експерти, також можна скласти довгий перелік. Крім надання відчуття спокою, захищеності та розслаблення, рожевий колір до того ж сприятливого впливає на нервову систему і загальний стан здоров’я.

Додамо також, що нейтралізувати негативні емоції допоможуть кольори з нейтральної і холодної палітри, а саме – білий та синій. Ці кольори позитивно впливають на самопочуття людини: вони заспокоюють, зосереджують увагу та знімають втому, а також налаштовують на робочий лад і стимулюють до творчості. Обоє однаково підходять для оформлення робочого кабінету чи спальні. Однак зауважимо, що зловживати ними не можна, їх потрібно поєднувати з іншими кольорами: наприклад, синій – із молочними, теракотовими тонами тощо.

Ви можете не любити осінь, але неодмінно полюбите її кольорову гаму з лінійки інтер’єрних латексних фарб Sniezka Nature. У палітрі колекції наявні основні барви, які є в природі. Всього представлено 56 кольорів.

Фарби з лінійки «Sniezka Nature» не потрібно кольорувати, вони вже готові до використання. Наносити фарбу на поверхню можна за допомогою пензлика, валика або шляхом розпилення – легке нанесення і відмінна покривна здатність забезпечені! Підходить для захисно-декоративного фарбування як стін і стель, так і флізелінових та скловолокнистих шпалер. Однією із особливостей фарби Sniezka Nature є отримання матового покриття, стійкого до багаторазового стирання і миття, а також легкість в усуненні плям і забруднень. Цього вдалось досягнути завдяки вмісту в продукті Teflon™ surface protector.

Єдиною відмінністю між барвами природи і фарб Sniezka Nature – це те, що кольори фарби з часом не вигорають, а залишаються стійкими і яскравими.

Узяти позитивне від осені легко, позаяк вона сама підказує нам спосіб – то шелестячи різнобарвним листям за вікном, то вітром заносячи зірваний листок на балкон.

 ТОВ «Снєжка-Україна» – спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Источник: profidom.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *