Чому щоденний десерт не зашкодить вам, пояснили лікарі

Дієтологи зазначають, що регулярне вживання десертів не лише не є шкідливим, а може навіть сприяти фізичному та психологічному добробуту, повідомляє Ukr.Media.

Багато людей переживають внутрішній конфлікт, коли намагаються відмовитися від солодощів заради зниження ваги, що часто призводить до переїдання. Дослідження свідчать, що жорсткі дієтичні обмеження можуть посилити негативний вплив, особливо стосовно “заборонених” продуктів. На відміну від цього, помірне вживання солодощів може позитивно вплинути на загальне самопочуття.

Вчені також акцентують, що збалансоване харчування передбачає різноманітність продуктів, і десерти можуть бути джерелом корисних речовин, таких як клітковина, білок і здорові жири. Наприклад, темний шоколад є багатим на антиоксиданти, а домашнє парфе з грецького йогурту містить пробіотики та натуральну солодкість фруктів. Важливо пам’ятати, що задоволення від їжі тісно пов’язане з усвідомленим харчуванням, що може сприяти формуванню більш здорових харчових звичок.

Для того щоб зробити десерти кориснішими, лікарі пропонують прості рецепти. Наприклад, солодкі “суші” з фініків сорту “Меджул”, арахісового масла та банана, або швидкий протеїновий торт, що складається з бананового пюре, протеїнового порошку та арахісової олії, який готують у мікрохвильовці. Також медики рекомендують трюфелі з авокадо, грецький йогурт з медом і ягодами, а також протеїнове морозиво із заморожених бананів.

Джерело: ukr.media

Дієтологи зазначають, що регулярне вживання десертів не лише не є шкідливим, а може навіть сприяти фізичному та психологічному добробуту, повідомляє Ukr.Media.

Багато людей переживають внутрішній конфлікт, коли намагаються відмовитися від солодощів заради зниження ваги, що часто призводить до переїдання. Дослідження свідчать, що жорсткі дієтичні обмеження можуть посилити негативний вплив, особливо стосовно “заборонених” продуктів. На відміну від цього, помірне вживання солодощів може позитивно вплинути на загальне самопочуття.

Вчені також акцентують, що збалансоване харчування передбачає різноманітність продуктів, і десерти можуть бути джерелом корисних речовин, таких як клітковина, білок і здорові жири. Наприклад, темний шоколад є багатим на антиоксиданти, а домашнє парфе з грецького йогурту містить пробіотики та натуральну солодкість фруктів. Важливо пам’ятати, що задоволення від їжі тісно пов’язане з усвідомленим харчуванням, що може сприяти формуванню більш здорових харчових звичок.

Для того щоб зробити десерти кориснішими, лікарі пропонують прості рецепти. Наприклад, солодкі “суші” з фініків сорту “Меджул”, арахісового масла та банана, або швидкий протеїновий торт, що складається з бананового пюре, протеїнового порошку та арахісової олії, який готують у мікрохвильовці. Також медики рекомендують трюфелі з авокадо, грецький йогурт з медом і ягодами, а також протеїнове морозиво із заморожених бананів.

Джерело: ukr.media

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *