Лікарі пояснили, чим роли та суші небезпечні для здоров’я

Експерти вказують, що якість такої їжі значною мірою залежить від риби, в якій часто можуть мешкати паразити, повідомляє Ukr.Media.

Крім того, ця страва швидко псується, незважаючи на додавання солі. Чим менше солі, тим швидше продукт втрачає свіжість, зазначили дієтологи.

Лікарі також підкреслили, що надмірно солона риба затримує рідину в тілі. Це може спричинити набряки і підвищення артеріального тиску. Більше того, роли та суші часто споживають із соєвим соусом, який значно перевищує рекомендовану добову норму споживання солі, що становить 5 грамів.

Крім того, рис має високий глікемічний індекс — здатність продукту підвищувати рівень цукру в крові. Однак суші та роли зазвичай вживають холодними, тому цей показник знижується, що робить страву більш корисною. Таким чином, рівень глюкози підвищується не так швидко.

Також у рисі швидко розвиваються бактерії. Його не можна довго зберігати, навіть у холодильнику, тому страви японської кухні слід вживати якомога швидше, додали медики.

Варто згадати і запечені роли. Вони проходять термічну обробку і можуть зберігатися довше, але в них міститься майонез, що складається з олій. Під час нагрівання олії окислюються, що може негативно впливати на якість шкіри.

Дієтологи рекомендують любителям запечених ролів обирати варіанти без майонезу, а також звернути увагу на страви з огірками та іншими овочами, оскільки в них відсутні паразити.

Отже, суші слід готувати зі свіжих інгредієнтів, правильно зберігати в холоді (в холодильнику) і споживати якомога швидше. Стандартні рекомендації щодо зберігання готових страв у холодильнику зазвичай дозволяють до 1-2 днів для сирої риби та 3-4 днів для вареного рису та інших компонентів, за умови дотримання температурного режиму.

Джерело: ukr.media

Експерти вказують, що якість такої їжі значною мірою залежить від риби, в якій часто можуть мешкати паразити, повідомляє Ukr.Media.

Крім того, ця страва швидко псується, незважаючи на додавання солі. Чим менше солі, тим швидше продукт втрачає свіжість, зазначили дієтологи.

Лікарі також підкреслили, що надмірно солона риба затримує рідину в тілі. Це може спричинити набряки і підвищення артеріального тиску. Більше того, роли та суші часто споживають із соєвим соусом, який значно перевищує рекомендовану добову норму споживання солі, що становить 5 грамів.

Крім того, рис має високий глікемічний індекс — здатність продукту підвищувати рівень цукру в крові. Однак суші та роли зазвичай вживають холодними, тому цей показник знижується, що робить страву більш корисною. Таким чином, рівень глюкози підвищується не так швидко.

Також у рисі швидко розвиваються бактерії. Його не можна довго зберігати, навіть у холодильнику, тому страви японської кухні слід вживати якомога швидше, додали медики.

Варто згадати і запечені роли. Вони проходять термічну обробку і можуть зберігатися довше, але в них міститься майонез, що складається з олій. Під час нагрівання олії окислюються, що може негативно впливати на якість шкіри.

Дієтологи рекомендують любителям запечених ролів обирати варіанти без майонезу, а також звернути увагу на страви з огірками та іншими овочами, оскільки в них відсутні паразити.

Отже, суші слід готувати зі свіжих інгредієнтів, правильно зберігати в холоді (в холодильнику) і споживати якомога швидше. Стандартні рекомендації щодо зберігання готових страв у холодильнику зазвичай дозволяють до 1-2 днів для сирої риби та 3-4 днів для вареного рису та інших компонентів, за умови дотримання температурного режиму.

Джерело: ukr.media

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *






Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *