
Сушка часнику є не менш важливим етапом, ніж його вирощування. Після збору урожаю, важливо правильно його висушити — тоді він збережеться до березня!
По-перше, часник потрібно своєчасно зібрати, щоб головка не тріснула. Для цього зверніть увагу на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — висохнути. При цьому не слід дочекатися, поки вся стрілка повністю пожовтіє — інакше часник може розтріскатися, і цибулина відкриється, повідомляє Ukr.Media.
Після цього часник потрібно розкласти в один ряд на ящику з отворами для належної вентиляції (!) і помістити в затінене місце на тиждень для сушіння. Температура повинна бути в межах 25-35 градусів. Важливо, щоб була хороша вентиляція. Якщо її не буде, часник може запліснявіти. Ніколи не ставте часник під прямі сонячні промені — він може отримати опік і погіршити свої якості зберігання.
Коли часник добре підсохне, продовжте наступним чином: або сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно на 5 см вище головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!
Джерело: ukr.media

Сушка часнику є не менш важливим етапом, ніж його вирощування. Після збору урожаю, важливо правильно його висушити — тоді він збережеться до березня!
По-перше, часник потрібно своєчасно зібрати, щоб головка не тріснула. Для цього зверніть увагу на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — висохнути. При цьому не слід дочекатися, поки вся стрілка повністю пожовтіє — інакше часник може розтріскатися, і цибулина відкриється, повідомляє Ukr.Media.
Після цього часник потрібно розкласти в один ряд на ящику з отворами для належної вентиляції (!) і помістити в затінене місце на тиждень для сушіння. Температура повинна бути в межах 25-35 градусів. Важливо, щоб була хороша вентиляція. Якщо її не буде, часник може запліснявіти. Ніколи не ставте часник під прямі сонячні промені — він може отримати опік і погіршити свої якості зберігання.
Коли часник добре підсохне, продовжте наступним чином: або сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно на 5 см вище головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.