
У багатьох сортів спостерігається погане відділення, часто вологе, а голки, які є у більшості рослин обліпихи, ускладнюють процес, повідомляє Ukr.Media.
На ринку нині можна бачити звичну картину. Жінки сидять за прилавками і, поки немає покупців, обривають зрізані гілочки обліпихи, очищаючи їх від ягід. Вважаєте, що це варварство? Зовсім ні — це так звані плодові гілочки. Якщо їх не зрізати з ягодами, вони все одно засохнуть, а так процес збору прискорюється, і плоди можна оббирати між справами.
Проте вже виведено безколючкові та малошипі сорти.
Орієнтуйтесь на колір
Коли ж збирати урожай обліпихи? Це питання не таке просте. Справа в тому, що обліпиха чудово себе почуває після дозрівання ягід. Вони настільки міцно тримаються на гілках, що не опадають самі. Тому в багатьох регіонах намагаються збирати їх після перших морозів, коли ягоди стають смачнішими.
Однак у цей момент ягодами вже поспішають поласувати численні шкідники, і обліпиха щодня втрачає свій урожай. Тому садівники прагнуть їх випередити і збирають плоди якомога раніше.
На що звертати увагу? На характерне для сорту забарвлення. Воно може варіюватися від жовтого до помаранчевого або червоного. Після досягнення потрібного кольору ягоди необхідно терміново зібрати. Для приготування варення чи маринаду можна збирати трохи раніше.
Досвідчені садівники полегшують збір, використовуючи пристосування з міцного дроту, що нагадує голову змії. Проте такий спосіб може серйозно травмувати гілки, і ягоди падають у відро разом з листям.
Щоб зменшити травмування рук, збір ягід варто проводити не з верхівки пагона, а від його основи. Якщо рослина обліпихи висока, то зрізаються гілки з плодами, ріжуться на шматочки по 15-20 см — і на ніч у морозильник. В результаті замерзлі ягоди майже самі відпадають з гілки.
Ліки від ста недуг
Обліпиху з давніх часів використовують у медицині. Вітаміну С у ній більше, ніж у чорній смородині, а за вмістом вітаміну Е вона майже не має конкурентів, але найбільша цінність цієї ягоди полягає у величезній кількості каротину, який у нашому організмі перетворюється на вітамін А.
В ягодах обліпихи нещодавно виявлено речовини, які зменшують токсичний вплив антибіотиків. Тому пацієнтам дуже корисно вживати або обліпиху, або обліпихову олію. До речі, вони також ефективно допомагають при багатьох інших захворюваннях.
Ця стаття має лише інформативний та освітній характер і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди звертайтеся до свого лікаря з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у вас стосовно вашого здоров’я.
Джерело: ukr.media

У багатьох сортів спостерігається погане відділення, часто вологе, а голки, які є у більшості рослин обліпихи, ускладнюють процес, повідомляє Ukr.Media.
На ринку нині можна бачити звичну картину. Жінки сидять за прилавками і, поки немає покупців, обривають зрізані гілочки обліпихи, очищаючи їх від ягід. Вважаєте, що це варварство? Зовсім ні — це так звані плодові гілочки. Якщо їх не зрізати з ягодами, вони все одно засохнуть, а так процес збору прискорюється, і плоди можна оббирати між справами.
Проте вже виведено безколючкові та малошипі сорти.
Орієнтуйтесь на колір
Коли ж збирати урожай обліпихи? Це питання не таке просте. Справа в тому, що обліпиха чудово себе почуває після дозрівання ягід. Вони настільки міцно тримаються на гілках, що не опадають самі. Тому в багатьох регіонах намагаються збирати їх після перших морозів, коли ягоди стають смачнішими.
Однак у цей момент ягодами вже поспішають поласувати численні шкідники, і обліпиха щодня втрачає свій урожай. Тому садівники прагнуть їх випередити і збирають плоди якомога раніше.
На що звертати увагу? На характерне для сорту забарвлення. Воно може варіюватися від жовтого до помаранчевого або червоного. Після досягнення потрібного кольору ягоди необхідно терміново зібрати. Для приготування варення чи маринаду можна збирати трохи раніше.
Досвідчені садівники полегшують збір, використовуючи пристосування з міцного дроту, що нагадує голову змії. Проте такий спосіб може серйозно травмувати гілки, і ягоди падають у відро разом з листям.
Щоб зменшити травмування рук, збір ягід варто проводити не з верхівки пагона, а від його основи. Якщо рослина обліпихи висока, то зрізаються гілки з плодами, ріжуться на шматочки по 15-20 см — і на ніч у морозильник. В результаті замерзлі ягоди майже самі відпадають з гілки.
Ліки від ста недуг
Обліпиху з давніх часів використовують у медицині. Вітаміну С у ній більше, ніж у чорній смородині, а за вмістом вітаміну Е вона майже не має конкурентів, але найбільша цінність цієї ягоди полягає у величезній кількості каротину, який у нашому організмі перетворюється на вітамін А.
В ягодах обліпихи нещодавно виявлено речовини, які зменшують токсичний вплив антибіотиків. Тому пацієнтам дуже корисно вживати або обліпиху, або обліпихову олію. До речі, вони також ефективно допомагають при багатьох інших захворюваннях.
Ця стаття має лише інформативний та освітній характер і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди звертайтеся до свого лікаря з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у вас стосовно вашого здоров’я.
Джерело: ukr.media
Орієнтуйтесь на колір
Коли ж збирати урожай обліпихи? Це питання не таке просте. Справа в тому, що обліпиха чудово себе почуває після дозрівання ягід. Вони настільки міцно тримаються на гілках, що не опадають самі. Тому в багатьох регіонах намагаються збирати їх після перших морозів, коли ягоди стають смачнішими.
Однак у цей момент ягодами вже поспішають поласувати численні шкідники, і обліпиха щодня втрачає свій урожай. Тому садівники прагнуть їх випередити і збирають плоди якомога раніше.
На що звертати увагу? На характерне для сорту забарвлення. Воно може варіюватися від жовтого до помаранчевого або червоного. Після досягнення потрібного кольору ягоди необхідно терміново зібрати. Для приготування варення чи маринаду можна збирати трохи раніше.
Досвідчені садівники полегшують збір, використовуючи пристосування з міцного дроту, що нагадує голову змії. Проте такий спосіб може серйозно травмувати гілки, і ягоди падають у відро разом з листям.
Щоб зменшити травмування рук, збір ягід варто проводити не з верхівки пагона, а від його основи. Якщо рослина обліпихи висока, то зрізаються гілки з плодами, ріжуться на шматочки по 15-20 см — і на ніч у морозильник. В результаті замерзлі ягоди майже самі відпадають з гілки.
Ліки від ста недуг
Обліпиху з давніх часів використовують у медицині. Вітаміну С у ній більше, ніж у чорній смородині, а за вмістом вітаміну Е вона майже не має конкурентів, але найбільша цінність цієї ягоди полягає у величезній кількості каротину, який у нашому організмі перетворюється на вітамін А.
В ягодах обліпихи нещодавно виявлено речовини, які зменшують токсичний вплив антибіотиків. Тому пацієнтам дуже корисно вживати або обліпиху, або обліпихову олію. До речі, вони також ефективно допомагають при багатьох інших захворюваннях.
Ця стаття має лише інформативний та освітній характер і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди звертайтеся до свого лікаря з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у вас стосовно вашого здоров’я.
Джерело: ukr.media
Ліки від ста недуг
Обліпиху з давніх часів використовують у медицині. Вітаміну С у ній більше, ніж у чорній смородині, а за вмістом вітаміну Е вона майже не має конкурентів, але найбільша цінність цієї ягоди полягає у величезній кількості каротину, який у нашому організмі перетворюється на вітамін А.
В ягодах обліпихи нещодавно виявлено речовини, які зменшують токсичний вплив антибіотиків. Тому пацієнтам дуже корисно вживати або обліпиху, або обліпихову олію. До речі, вони також ефективно допомагають при багатьох інших захворюваннях.
Ця стаття має лише інформативний та освітній характер і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди звертайтеся до свого лікаря з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у вас стосовно вашого здоров’я.
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.