
Садівники, що займаються вирощуванням перцю, часто цікавляться: коли найкраще збирати плоди, щоб вони швидше дозріли, але при цьому зберігалися якомога довше.
Найоптимальніший період – це момент, коли перець досягає так званої технічної зрілості: він має повний розмір, ще зелений або починає змінювати колір, але ще не досягнув повної зрілості. У такому випадку, при належному зберіганні, перець може зберігатися до 1-2 місяців. Натомість, при повній зрілості термін зберігання зменшується до приблизно 2 тижнів.
Також варто врахувати кілька деталей, щоб перець не зів’яв. У цьому випадку «як з помідорами» не спрацює.
Якщо плоди просто покласти на підвіконня, вони швидко в’януть. У такій ситуації залишиться лише нарізати цей в’ялий овоч у суп. Якщо ви помітили перші ознаки в’янення — це свідчить про недостатню вологу. Помістіть його в закритий пластиковий контейнер, додавши вологий паперовий рушник (але не мокрий, оскільки це може призвести до гниття).
Перевага такого підходу в тому, що кущі розвантажуються, з’являється можливість для формування нових плодів. Вільні ресурси спрямовуються на нові перці, а не витрачаються на дозрівання старих плодів, які можуть досягти зрілості без допомоги рослини. Після збору перців можна підживити їх комплексним добривом і прищипнути верхівки для стимуляції бічних пагонів.
Крім того, при дозріванні без куща знижується ймовірність втрати врожаю через гниття або шкідників.
Плоди не зривають і не викручують з гілки, а обережно зрізають гострим ножем або ножицями. Це зменшує ризик занесення інфекції. Не забувайте стерилізувати інструменти перед зрізанням, щоб уникнути зараження хворобами.
Збір плодів проводять у суху і сонячну погоду. Відправляючи перець на дозрівання, його не миють. Плоди кладуть в будь-яку зручну ємність, дно якої покривають натуральною тканиною.
На дно кладуть найбільш зелені плоди. Ємність накривають тканиною або кришкою і ставлять у темне тепле місце. На дозрівання найзеленіших плодів потрібно не більше місяця. Оптимальна температура — 20-25°C; нижче 15°C процес сповільнюється, а вище 30°C — плоди псуються.
Для прискорення дозрівання до перців додають кілька яблук. Секрет у тому, що ці фрукти виділяють газ етилен. Саме цей елемент відповідає за прискорення процесу дозрівання.
Джерело: ukr.media

Садівники, що займаються вирощуванням перцю, часто цікавляться: коли найкраще збирати плоди, щоб вони швидше дозріли, але при цьому зберігалися якомога довше.
Найоптимальніший період – це момент, коли перець досягає так званої технічної зрілості: він має повний розмір, ще зелений або починає змінювати колір, але ще не досягнув повної зрілості. У такому випадку, при належному зберіганні, перець може зберігатися до 1-2 місяців. Натомість, при повній зрілості термін зберігання зменшується до приблизно 2 тижнів.
Також варто врахувати кілька деталей, щоб перець не зів’яв. У цьому випадку «як з помідорами» не спрацює.
Якщо плоди просто покласти на підвіконня, вони швидко в’януть. У такій ситуації залишиться лише нарізати цей в’ялий овоч у суп. Якщо ви помітили перші ознаки в’янення — це свідчить про недостатню вологу. Помістіть його в закритий пластиковий контейнер, додавши вологий паперовий рушник (але не мокрий, оскільки це може призвести до гниття).
Перевага такого підходу в тому, що кущі розвантажуються, з’являється можливість для формування нових плодів. Вільні ресурси спрямовуються на нові перці, а не витрачаються на дозрівання старих плодів, які можуть досягти зрілості без допомоги рослини. Після збору перців можна підживити їх комплексним добривом і прищипнути верхівки для стимуляції бічних пагонів.
Крім того, при дозріванні без куща знижується ймовірність втрати врожаю через гниття або шкідників.
Плоди не зривають і не викручують з гілки, а обережно зрізають гострим ножем або ножицями. Це зменшує ризик занесення інфекції. Не забувайте стерилізувати інструменти перед зрізанням, щоб уникнути зараження хворобами.
Збір плодів проводять у суху і сонячну погоду. Відправляючи перець на дозрівання, його не миють. Плоди кладуть в будь-яку зручну ємність, дно якої покривають натуральною тканиною.
На дно кладуть найбільш зелені плоди. Ємність накривають тканиною або кришкою і ставлять у темне тепле місце. На дозрівання найзеленіших плодів потрібно не більше місяця. Оптимальна температура — 20-25°C; нижче 15°C процес сповільнюється, а вище 30°C — плоди псуються.
Для прискорення дозрівання до перців додають кілька яблук. Секрет у тому, що ці фрукти виділяють газ етилен. Саме цей елемент відповідає за прискорення процесу дозрівання.
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.