Помідори + огірки: міфи, страхи та правда про одне з найпопулярніших поєднань у нашому літньому салаті

Чи замислювались ви над тим, чи можуть огірки і помідори співіснувати разом?

Міф 1

Помідори мають кислу природу, а огірки — лужну. При їхньому з’єднанні утворюються нерозчинні солі, камені і виникає бродіння, що призводить до здуття живота.

  • Усі овочі і фрукти = продукти, що викликають алкалоз!
  • Усі овочі і фрукти не потребують кислоти для переварювання! У кислому середовищі шлунка відбувається розщеплення білків (м’ясо/риба/птиця/яйця та ін.), тоді як вуглеводи рослинних продуктів розпадаються в лужному середовищі тонкого кишечника за допомогою ферментів підшлункової залози та мікрофлори! Здуття виникає не від поєднання огірків та помідорів, а через брак цих ферментів та дисбіоз!
  • І жодних «смертельних солей» від змішування огірків і помідорів не буде.
  • Міф 2

    Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.

    Насправді:

    Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.

    Висновок:

    • овочі для салату слід нарізати безпосередньо перед споживанням.
    • щоб зменшити руйнування вітаміну С, можна додати до овочів лимонний сік або оцет.

    Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!

    Джерело: ukr.media

    Чи замислювались ви над тим, чи можуть огірки і помідори співіснувати разом?

    Міф 1

    Помідори мають кислу природу, а огірки — лужну. При їхньому з’єднанні утворюються нерозчинні солі, камені і виникає бродіння, що призводить до здуття живота.

  • Усі овочі і фрукти = продукти, що викликають алкалоз!
  • Усі овочі і фрукти не потребують кислоти для переварювання! У кислому середовищі шлунка відбувається розщеплення білків (м’ясо/риба/птиця/яйця та ін.), тоді як вуглеводи рослинних продуктів розпадаються в лужному середовищі тонкого кишечника за допомогою ферментів підшлункової залози та мікрофлори! Здуття виникає не від поєднання огірків та помідорів, а через брак цих ферментів та дисбіоз!
  • І жодних «смертельних солей» від змішування огірків і помідорів не буде.
  • Міф 2

    Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.

    Насправді:

    Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.

    Висновок:

    • овочі для салату слід нарізати безпосередньо перед споживанням.
    • щоб зменшити руйнування вітаміну С, можна додати до овочів лимонний сік або оцет.

    Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!

    Джерело: ukr.media

    Міф 1

    Помідори мають кислу природу, а огірки — лужну. При їхньому з’єднанні утворюються нерозчинні солі, камені і виникає бродіння, що призводить до здуття живота.

    Міф 2

    Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.

    Насправді:

    Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.

    Висновок:

    • овочі для салату слід нарізати безпосередньо перед споживанням.
    • щоб зменшити руйнування вітаміну С, можна додати до овочів лимонний сік або оцет.

    Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!

    Джерело: ukr.media

    Міф 2

    Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.

    Насправді:

    Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.

    Висновок:

    Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!

    Джерело: ukr.media

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *






    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *