Внутрішнє наповнення шафи-купе для спальні: варіанти для найпопулярніших конструкцій

Внутрішнє наповнення шафи-купе для спальні: варіанти для найпопулярніших конструкцій

Внутрішнє наповнення шафи-купе для спальні: варіанти для найпопулярніших конструкцій

Від правильної організації наповнення шафи-купе значно залежить її функціональність, зручність у користуванні. Тому перед тим, як замовити шафу для спальні, необхідно продумати це питання. Перш за все слід визначити, що і в яких кількостях буде зберігатися. Якщо після складання переліку виявляється, що місця не вистачає, деякі речі можна відправити на зберігання в інші приміщення, наприклад, частину курток перенести у передпокій.

На рівні погляду зазвичай розташовується найпотрібніший одяг на кожен день. Сезонні речі рекомендується тримати на антресолях, попередньо упакувавши їх у коробки, кошики чи пакети. Так вони займатимуть небагато місця. Дрібні речі й взуття для зручності пошуку розміщуються знизу.

Варто мати на увазі, що розміри та наповнення готових меблів серійного виробництва стандартні. Для покращення упорядкованості зберігання для них можна окремо придбати коробки та органайзери. А якщо хочеться максимальної адаптації до своїх потреб, вдалим рішенням стане замовлення шафи за індивідуально створеним проєктом.

Ідеї планування для вбудованих розсувних шаф

Ця конструкція не має звичних елементів корпуса – вона включає профілі розсувної системи, фасади та внутрішні деталі. Виготовляється завжди на замовлення, під розміри ділянки, де буде встановлена.

Переважно глибина вбудованої системи зберігання становить 60 см. Ширина дверей сягає максимум 120 см, стандартний показник – 60-80 см. Зазвичай кількість секцій така ж, як кількість дверей шафи.

Найбільші відсіки займає плечовий одяг, що висить на штангах. Якщо в спальні планується зберігати пальта і куртки, найкраще передбачити для них окрему секцію. Полиці використовуються для трикотажних виробів, джинсів, постільної білизни, рушників. Спідню білизну найкраще тримати у шухлядах. А на нижніх полицях розміщується взуття. Якщо вбудована шафа має висоту до стелі, на антресолях зберігають сезонні речі або ті, якими користуються нечасто.

Організація внутрішнього об’єму для дводверних шаф-купе

Внутрішнє наповнення шафи-купе для спальні: варіанти для найпопулярніших конструкцій

Дводверна шафа в спальній кімнаті скромної площі вписується щонайкраще, якщо є вільна стіна. Планування для неї, як правило, таке:

  • Виділяються два сектори: один – для білизни та трикотажу, другий – для плечового одягу.
  • На середньому рівні розташовуються шухляди для білизни, рушників й т.д.
  • Знизу створене місце для взуття.

Крім стандартного набору зі штангами, полицями та шухлядами, виробники пропонують більш ергономічне наповнення: висувні пластикові контейнери, каруселі, а також пантографи. Крім того, існують рухомі вішалки для штанів, шарфів і краваток, які дозволяють легко відокремити предмети гардероба один від одного.

Внутрішнє наповнення кутових моделей

Такі меблі підходять для невеликих приміщень, місткіші порівняно з прямокутними виробами. Кутові шафи-купе з підсвічуванням можуть бути досить глибокими – завдяки освітленню знайти потрібні предмети не складе труднощів.

Принципи організації планування практично нічим не відрізняються від прямих шаф. Верхню частину відводять головним уборам та сезонним речам, середню – повсякденним вбранням та аксесуарам, а нижню – взуттю. Щоб повноцінно використати кутовий простір, доцільно встановити вертикальну опору для штанг.

Дуже зручно передбачити проєктом наявність шухляд – вони висуваються до кінця та спрощують пошук необхідного. Саме у шухлядах найкраще тримати шкарпетки та інші дрібні речі.

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *