Пастка у стосунках яка миттєво ставить нас у невигідну позицію

У стосунках існує одна хитра пастка, потрапивши в яку, ми автоматично одразу опиняємося в невигідній позиції. Стрімко втрачаємо наші інтереси, внутрішню впевненість і силу особистості. Свідомо чи ні, її можуть використовувати проти нас найрізноманітніші люди. Познайомимося з нею ближче та дізнаємося, як вправно і швидко можна її уникнути, інформує Ukr.Media.

Про яку пастку йдеться? Називається вона "Відкладена згода". У момент, коли нам щось потрібно від людини, або коли ми робимо людині пропозицію, вона з нами не погоджується. Вона не каже нам "ні" і не відмовляє. Вона спеціально уникає відповіді і займає вичікувальну позицію.

Подібним чином вона набиває собі ціну. Підвісивши нас на очікування, вона чекає, коли ми запропонуємо їй вигідніші умови, випробувавши весь спектр емоційних мук, пов'язаних з очікуванням. Також вона залишає собі простір для маневру, щоб в односторонньому порядку розвернути подальші події чи дії, керуючись лише своїми інтересами.

У пастку "Відкладеної згоди" ми потрапляємо щоразу, коли через деякий час людина спускається зі свого п'єдесталу до нас, простих смертних, зі своєю божественною згодою, наскрізь просякнутою послугою, в стилі: "Я тут подумав, ну, вже так і бути, я приймаю твою пропозицію". І щойно ми радісно погоджуємося, ми автоматично, моментально потрапляємо в невигідну позицію.

Яка далі буде розігруватися за приблизно таким сценарієм: "Тепер у стосунках буде так, як я вирішу. Останнє слово завжди буде за мною. Я буду одним з найпихатіших і найскладніших людей, яких ти знаєш у своєму житті. А рахуватися з твоїми інтересами я буду тільки тоді, коли вважатиму за потрібне".

Правда життя, з якою ми можемо зіткнутися будь-якої миті за межами зрозумілих, чесних і простих відповідей "так"-"ні". І всіх відповідей, в яких не ховається послуга.

Наприклад, жінка каже чоловікові: "так вже й бути, я згодна піти з тобою на побачення повечеряти", після того, як він, на тлі її невизначеності, місяць її активно умовляв. Або партнер у бізнесі каже: "зараз взагалі не до питань про розширення по новому проєкту. Хіба що тільки наступного місяця. Там, ближче до справи, можливо, подумаємо".

Щоб не потрапити в пастку "Відкладеної згоди" достатньо зробити одну просту дію. У момент, коли людина, що використовує цей прийом, зійде до вас з висоти своєї важливості, їй необхідно повідомити, що та пропозиція, яка була озвучена раніше з вашого боку, вже неактуальна. Тоді в той момент це була разова пропозиція. Акція добра з вашого боку і атракціон небаченої щедрості.

На тлі її згоди ви переглядаєте умови і робите нову пропозицію, яка для неї буде менш вигідною. Якщо вона погодиться, ви скоригуєте стосунки і стабілізуєте інтереси.

А якщо відмовиться, спираючись на одне з базових правил дипломатії: "не можеш домовитися з людиною — об'їжджай", ви починаєте шукати інших людей, через яких зможете досягти своєї мети.

Приклад з життя: Якось я запросив дівчину на побачення. Вона два тижні не відповідала. У моєму випадку, я не бігав за нею і більше їй не писав. Коли вона відповіла, що все-таки вирішила піти зі мною повечеряти в ресторані, я сказав їй, що попередня пропозиція більше неактуальна. Але, якщо вона дійсно хоче мене побачити, то може запросити до себе на вечерю і приготувати щось смачне, особливе і незабутнє. Вечеря мені сподобалася.

Друзі, не втрачайте пильність.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *