Як захистити індукційну плиту від пошкоджень та продовжити термін її служби

Сьогодні індукційна плита є практично на кожній кухні, де немає газового опалення, і вона користується великою популярністю серед господинь. Проте у цього пристрою є один недолік — на його поверхні швидко з’являються подряпини, відколи та навіть тріщини. Якщо ви нещодавно придбали цю техніку, зверніть увагу на прості правила її використання:

  • використовуйте лише посуд, призначений для індукційних плит. Дно такого посуду повинно бути рівним і виготовленим з феромагнітних матеріалів (наприклад, чавуну, сталі або спеціальних сплавів).
  • не застосовуйте абразивні чистячі засоби, металеві губки або скребки при очищенні плити. Вони можуть залишити подряпини на склокерамічній поверхні. Найкраще використовувати м’яку тканину або губку разом зі спеціальними засобами для чищення індукційних плит.
  • якщо на плиті залишилися залишки їжі, дочекайтеся, поки вона охолоне, і видаліть забруднення м’якою тканиною або спеціальним скребком для склокераміки. Не варто чекати, поки забруднення засохнуть — їх буде важче прибрати.
  • якщо потрібно довго готувати, смажити чи варити кашу, під сотейник або сковорідку можна підкласти паперову серветку. Вона захистить поверхню плити від подряпин, які можуть виникати під час переміщення посуду.
  • щоб уникнути подряпин, намагайтеся не ковзати посудом по поверхні плити. Обережно піднімайте його, коли потрібно перемістити. Якщо все ж потрібно пересунути посуд, переконайтеся, що на дні немає залишків їжі чи інших твердих частинок, які можуть подряпати поверхню.
  • не ставте на плиту гарячий посуд з щойно приготованою їжею. Різкий перепад температур може призвести до утворення тріщин на склокерамічній поверхні. Дайте посуду трохи охолонути, перш ніж ставити його на плиту.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *