Зберігаємо буряк правильно: опис ефективних способів для запасливих

Овочі недостатньо правильно зібрати, їх ще потрібно і правильно зберігати. Тільки так ви зможете ласувати цими дарами природи максимально довго. Сьогодні ми поговоримо про те, як зберегти буряк на зиму, щоб він залишився соковитим і солодким, інформує Ukr.Media.

Дотримуючись кількох правил і пам'ятаючи про всі нюанси, ви зможете до самої весни використовувати під час готування домашні коренеплоди. Вони не почнуть зморщуватися і пускати коріння, тому купувати буряк у магазині вам не доведеться.

Вірна підготовка

Нюанси під час збору врожаю. Щоб буряк зміг довго простояти, його необхідно зібрати в найоптимальніший час (до настання перших морозів). Погода має бути сухою, а ґрунт — податливим. Ось чому за 14 днів до збору буряка варто припинити полив.

Відповідне приміщення і необхідні умови. Зберігати плоди потрібно при температурі від 2 до 4 градусів вище нуля. Для цього ідеально підійде підвал або ж льох. При більш високій температурі коренеплоди почнуть проростати. До слова, стежте за вологістю. Вона має бути дуже високою, інакше буряк втратить соковитість і зморщиться.

Як правильно зберігати буряк

  • Дачники з чималим стажем зберігають буряк поруч із картоплею. Ці овочі відмінно співіснують. Адже картопля свою надлишкову вологу віддає буряку. Тому зберігати їх поруч — чудова ідея. На картоплю викладіть буряк у 2-3 шари і будьте впевнені в тому, що він залишиться соковитим.
  • Тирса хвойних дерев — ідеальний наповнювач, у якому можна зберігати коренеплоди. Вона допоможе вберегти буряк від псування. Головне — викладати суху тирсу й овочі по черзі. Засипте в ящик шар наповнювача, який не має бути вищим за 3 см. Потім помістіть плоди, щоб вони були на відстані один від одного.
  • Зберігати буряк також можна і в поліетиленових пакетах. Але це найбільш ненадійний метод. Помістіть коренеплоди в пакети. Щільно зав'яжіть їх. Утворився конденсат? Розв'яжіть пакети і залиште невеликий отвір, щоб випаровувалася волога.
  • Правильно зберіть буряк і зберігайте його у відповідному приміщенні, використовуючи один зі способів, які ми детально описали вище. У цьому разі навіть взимку ви будете готувати найсмачніший борщ і вінегрет, пускаючи в хід домашній соковитий овоч.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *