Як можуть здорожчати квартири до кінця 2024-го | 100 ІДЕЙ

Як можуть здорожчати квартири до кінця 2024-го

В Україні очікується здорожчання нерухомості – через зростання інфляції в серпні 2024 року до 7,5%. За прогнозами, до кінця 2024 року ціни збільшаться на 7-10%, а найбільше здорожчання відбудеться у період осені-зими 2024-25 років.

4401_627d0c888e2d7d0e4e11adf5dd53fb1b.jpg (21.06 Kb)

При цьому зростання вартості нерухомості на первинному ринку відбудеться через низку факторів, розповів девелопер Олег Приходько. Це:

здорожчання будівельних матеріалів;
збільшення вартості будівництва нових об’єктів
“На вторинному ринку можемо побачити короткочасний спалах і зростання попиту на житло, особливо в сегменті готових до заселення квартир, оскільки покупці намагатимуться зафіксувати ціни до можливого подальшого зростання. Водночас ризик підвищення вартості кредитів через інфляцію може вплинути на зниження активності серед тих, хто планував придбання житла за іпотекою”, – повідомив фахівець.

Як подорожчають квартири

Загалом, зазначив він, до кінця 2024 року ціни на нерухомість можуть зростати на рівні інфляційного росту. Тобто в межах 7-10%.

Водночас, визнав Приходько, “війна накладає додаткові ризики на ринок нерухомості”. Зокрема, з’являються фактори, які сильно впливають на поведінку інвесторів та покупців:

Це може знизити темпи введення нових об’єктів в експлуатацію. Що підтримає найвищі ціни на існуючі житлові комплекси.

Це сприяє переорієнтації попиту певні міста чи райони. Що може призвести до нерівномірного зростання цін по країні.

“Загалом під час війни ситуація на ринку залишається нестабільною, і основні фактори, які впливатимуть на ринок восени та взимку 2024-2025 років, — це економічна невизначеність, зростання вартості життя та безпекові ризики, пов’язані з бойовими діями”, – резюмував фахівець.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *