Яка ситуація на ринку оренди житла в Україні | 100 ІДЕЙ

Яка ситуація на ринку оренди житла в Україні

На ринку оренди протягом липня кількість пропозицій зростала здебільшого у центральних та західних областях України.

3994_mycollages-10-scaled.jpg (29.15 Kb)

Про йдеться в дослідженні DIM.RIA.

У Київській області нових оголошень поменшало на 13% порівняно з червнем. У масштабах року аналітики DIM.RIA зафіксували найсуттєвіший спад кількості пропозицій з оренди житла у Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях (-61%, -58%, -54%).

Ціна
Орендувати однокімнатну квартиру в Україні у липні найдорожче обійдеться у столиці — у середньому 18 тис. грн. Проте ціни у різних районах Києва можуть суттєво відрізнятись: від 9 498 грн за середню однокімнатну квартиру у Деснянському районі до 23 463 грн на Печерську.

Наступне місце за середньою вартістю однокімнатного житла посідає Дніпропетровська область (15 268 грн), що у липні обійшла Полтавську та Львівську. За останній місяць найпомітніше здорожчання оренди житла відбулось у Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

Спираючись на дані про пошукові запити у розділі оренди, аналітичний центр DIM. RIA відмічає спад попиту у липні майже у всіх областях України, підвищення — лише в Одеській, Чернівецькій та Черкаській областях. У порівнянні даних рік до року у відвідувачів маркетплейсу знижувався інтерес до оренди у всіх областях України.

Попит все ж перевищує пропозицію маже у всій Україні. Співвідношення кількості опублікованих оголошень та відгуків у липні найбільше відрізняється у Києві, Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Тернопільській та Одеській областях.

У Києві на кожне оголошення припадає в середньому більше трьох відгуків, у Вінницькій області — 41, Дніпропетровській — 8, у Львівській — 7, у Тернопільській — 26, в Одесі на кожне оголошення знаходиться 32 зацікавлених користувачі. Приблизно на одному рівні пропозиція та попит знаходяться лише у Херсонській, Сумській та Чернігівській областях.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *