Які головні драйвери українців при купівлі нерухомості | 100 ІДЕЙ

Які головні драйвери українців при купівлі нерухомості

Аналітики OLX Нерухомість поділились результатами дослідження про те які головні драйвери українців при купівлі житла та на що вони орієнтуються при його виборі.

7419_1473592928_1112.jpg (39.31 Kb)

Навіщо купують нерухомість? Найголовнішим мотивом покупки нерухомості є зміна умов проживання (51%). Частіше за все, українці хотіли б збільшити площу житла або покращити поточні умови проживання. Причиною № 2 у купівлі нерухомості є потреба окремого житла, про це зазначили 45% опитаних. Це обумовлено бажанням жити з партнером чи партнеркою, мати окреме житло для себе або для батьків чи необхідність помешкання після розлучення.

Попри повномасштабну війну та ризики повʼязані з нею, третій за популярністю мотив — це інвестування в нерухомість з метою подальшого заробітку (23%). Замикають рейтинг головних причин купівлі нерухомості: переїзд в інше місто після зміни роботи (11%) та потреби, повʼязані з впливом війни — купівля житла, через те що власне було зруйноване (10%).

Головними критеріями при виборі житла для купівлі є:

ціна (87%),
загальна площа приміщення (76%),
кількість кімнат (75%),
район міста (73%),
гарне планування й ремонт (71%).

Другорядні атрибути, на які також звертають увагу українці: поверх, наявність автономного опалення, власної прибудинкової території, автостоянки або парковки, близькість до роботи, інфраструктура та наявність бомбосховища в будівлі.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *