Зепечене та копчене м'ясо: наскільки це шкідливо? | 100 ІДЕЙ

Зепечене та копчене м’ясо: наскільки це шкідливо?

Як і всі великі речі, запеченості і копченості слід вживати в міру. Деякі вважають, що копчене м’ясо становить небезпеку для здоров’я споживачів, тому я вирішив провести невелике дослідження, щоб зрозуміти, чим викликаний весь цей галас. Ось що я виявив.

Зепечене та копчене м'ясо: наскільки це шкідливо?
Зепечене та копчене м'ясо: наскільки це шкідливо?

Чи шкідливо копчене м’ясо для здоров’я?

Останні дослідження показують, що копчене м’ясо корисніше, ніж м’ясо, приготоване на грилі. Висока температура при приготуванні на грилі викликає потенційні ризики, коли полум’я взаємодіє з тваринним жиром. Оскільки копчене м’ясо готується при більш низьких температурах, ці небезпеки в основному виключені. Існує також невеликий ризик від штучних ароматизаторів, які додають в деякі види м’яса, але якщо вживати їх в міру, то ризик для здоров’я мінімальний. Великий вибір копченого м’яса ви зможете знайти зацим посиланням: https://ukrprompostach.ua/uk/


Чому ж існують суперечливі думки про ризик раку при приготуванні барбекю? Невелике дослідження, сподіваюся, внесе деяку ясність.

Чи шкідливо копчене м’ясо і м’ясо на грилі для здоров’я?

По-перше, необхідно зробити важливе розходження: між копченим м’ясом і запеченим існує велика різниця. При об’єднанні цих двох видів м’яса в одне ціле не враховується те, що при приготуванні м’яса утворюються можливі канцерогени.
При приготуванні м’яса на грилі утворюються два з’єднання, які були пов’язані з можливим ризиком розвитку раку. Ці сполуки утворюються під впливом тепла, при якому готується м’ясо.

Що щодо ароматизаторів диму?

Деякі дослідження показали, що ароматизатори рідкого диму можуть бути канцерогенними. Це пов’язано з тим, як проводиться рідкий дим. Пари деревного диму уловлюються і конденсуються. В отриманій рідині міститься кілька PAC. Знову ж, кількість РАС невелика.
Щоб досягти безпечного межі споживання РАС, вам доведеться випити 3 невеликі пляшки ароматизатора з ароматом копченого гикори, перш ніж ви перейдете кордон того, що вважається безпечним. Але, якщо ви вирішите купувати запечені вироби в Києві – навряд ви зможете знайти хочаб один шкідливий концероген та армотизатор!

Винуватцем може бути зіпсоване м’ясо

Якщо воно пролежало занадто довго або якщо температура в сховищі була вище 40 градусів, воно могло зіпсуватися. Якщо ви зберігаєте м’ясо в холодильнику, краще придбати термометр. Іноді можна випадково відрегулювати температурний режим, або старий апарат може зберігати продукти не такими холодними, як вам би хотілося.

Прикінцеві роздуми

Отже, що ж робити м’ясоїдним? Наскільки я можу судити, для того, щоб виникли значні ризики для здоров’я, необхідно високе вплив протягом тривалого періоду часу. Тому перестаньте турбуватися і просто насолоджуйтеся копченим м’ясом і м’ясом на грилі, а також скоротіть або виключіть ароматизатори на основі диму. Якщо ви їсте BBQ в міру, вам нема про що турбуватися. І скажіть своїм друзям вегетаріанцям, щоб вони насолоджувалися своїм тофу. А за цим посиланням ви знайдете магазини з найращими запеченими та копченими виробами: https://ukrprompostach.ua/uk/shops/.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *