Зепечене та копчене м’ясо: наскільки це шкідливо?
Як і всі великі речі, запеченості і копченості слід вживати в міру. Деякі вважають, що копчене м’ясо становить небезпеку для здоров’я споживачів, тому я вирішив провести невелике дослідження, щоб зрозуміти, чим викликаний весь цей галас. Ось що я виявив.
Чи шкідливо копчене м’ясо для здоров’я?
Останні дослідження показують, що копчене м’ясо корисніше, ніж м’ясо, приготоване на грилі. Висока температура при приготуванні на грилі викликає потенційні ризики, коли полум’я взаємодіє з тваринним жиром. Оскільки копчене м’ясо готується при більш низьких температурах, ці небезпеки в основному виключені. Існує також невеликий ризик від штучних ароматизаторів, які додають в деякі види м’яса, але якщо вживати їх в міру, то ризик для здоров’я мінімальний. Великий вибір копченого м’яса ви зможете знайти зацим посиланням: https://ukrprompostach.ua/uk/
Чому ж існують суперечливі думки про ризик раку при приготуванні барбекю? Невелике дослідження, сподіваюся, внесе деяку ясність.
Чи шкідливо копчене м’ясо і м’ясо на грилі для здоров’я?
По-перше, необхідно зробити важливе розходження: між копченим м’ясом і запеченим існує велика різниця. При об’єднанні цих двох видів м’яса в одне ціле не враховується те, що при приготуванні м’яса утворюються можливі канцерогени.
При приготуванні м’яса на грилі утворюються два з’єднання, які були пов’язані з можливим ризиком розвитку раку. Ці сполуки утворюються під впливом тепла, при якому готується м’ясо.
Що щодо ароматизаторів диму?
Деякі дослідження показали, що ароматизатори рідкого диму можуть бути канцерогенними. Це пов’язано з тим, як проводиться рідкий дим. Пари деревного диму уловлюються і конденсуються. В отриманій рідині міститься кілька PAC. Знову ж, кількість РАС невелика.
Щоб досягти безпечного межі споживання РАС, вам доведеться випити 3 невеликі пляшки ароматизатора з ароматом копченого гикори, перш ніж ви перейдете кордон того, що вважається безпечним. Але, якщо ви вирішите купувати запечені вироби в Києві – навряд ви зможете знайти хочаб один шкідливий концероген та армотизатор!
Винуватцем може бути зіпсоване м’ясо
Якщо воно пролежало занадто довго або якщо температура в сховищі була вище 40 градусів, воно могло зіпсуватися. Якщо ви зберігаєте м’ясо в холодильнику, краще придбати термометр. Іноді можна випадково відрегулювати температурний режим, або старий апарат може зберігати продукти не такими холодними, як вам би хотілося.
Прикінцеві роздуми
Отже, що ж робити м’ясоїдним? Наскільки я можу судити, для того, щоб виникли значні ризики для здоров’я, необхідно високе вплив протягом тривалого періоду часу. Тому перестаньте турбуватися і просто насолоджуйтеся копченим м’ясом і м’ясом на грилі, а також скоротіть або виключіть ароматизатори на основі диму. Якщо ви їсте BBQ в міру, вам нема про що турбуватися. І скажіть своїм друзям вегетаріанцям, щоб вони насолоджувалися своїм тофу. А за цим посиланням ви знайдете магазини з найращими запеченими та копченими виробами: https://ukrprompostach.ua/uk/shops/.