Кип’ячена вода: чи можна пити таку рідину, як вона впливає на організм людини
Напевно, вже всі усвідомлюють, що кожного дня необхідно споживати кілька склянок чистої води, повідомляє Ukr.Media.
Деякі встановлюють вдома складні й дорогі системи очищення, інші купують бутильовану воду, а хтось все ще використовує старий метод — кип’ятіння.
Однак існує думка, що вживати кип'ячену воду не варто, оскільки висока температура фактично знищує всі корисні елементи, що в ній містяться.
Чи це справжня правда, чи причина такої “негативної” думки про термічно оброблену воду в чомусь іншому?
В загальному, попередньо згадане твердження має під собою підґрунтя.
Тривале кип'ятіння дійсно робить воду “порожньою”, але не зовсім.
При впливі високих температур починає утворюватися осад у вигляді солей (тобто ви можете на власні очі побачити причину жорсткості), а також вода насичується воднем, що робить її, як кажуть у побуті, важкою.
Це зовсім не означає, що кип'ячена вода стає смертельно небезпечною, але в такому вигляді бажано вживати її з обережністю. Кращим варіантом буде розглянути інші методи очищення.
Найбільш оптимальним варіантом є придбання глечика з вставним змінним фільтром. Це недорого, доступно і практично для кожного.
А кип'яченої води вам і так вистачить, враховуючи щоденне заварювання чаю та кави.
Джерело: ukr.media