Медики назвали найнебезпечніший для судин і серця тип їжі
На думку лікарів, продукти з високим вмістом солі завдають найбільшої шкоди стану судин і серця, повідомляє Ukr.Media.
Не лише явні соління, а й звичайні харчові продукти, в яких часто приховано багато солі, лікарі вважають найбільш небезпечними для судин і серця.
Турецькі медики, посилаючись на дані ВООЗ, зазначають, що сучасні люди споживають сіль у надмірних кількостях — середня добова норма приправи складає близько 8 — 12 грамів.
Фахівці зауважують, що сіль змушує організм затримувати рідину. Надмірна кількість води, у свою чергу, призводить до підвищення тиску і перевантаження серця — усе це збільшує ризики серцевих нападів та інсультів.
Закликаючи до більш строгого контролю за споживанням солі, лікарі підкреслюють:
"Сіль міститься у більшості продуктів, які ми вживаємо щоденно, включаючи хліб, ковбаси, сири, десерти, напівфабрикати, готові страви. У деяких випадках рівень солі просто зашкалює".
Експерти радять уникати їжі з надмірним вмістом солі, особливо готових соусів.
"Дві чайні ложки соєвого соусу містять приблизно один грам солі. Стільки ж солі є в одній сосисці, трьох оливках, двох скибках шинки, кексі, 30-40 грамах сиру, 60 грамах чипсів або крекерів".
Зменшивши споживання солі у своєму раціоні до 5 грамів, можна значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зазначають фахівці.
Джерело: ukr.media