Невідомі небезпеки кавуна про які повинен знати кожен

Літній та ранньоосінній період — це час смачних кавунів, які багато хто вважає джерелом здоров’я. Проте, ці фрукти можуть приховувати серйозні ризики для нашого благополуччя, повідомляє Ukr.Media.
Діарея та інші проблеми з травленням
Кавун вважається чудовим джерелом вологи. Він також містить багато харчових волокон. Однак споживання занадто великої кількості кавуна здатне викликати серйозні проблеми з травленням, такі як діарея, здуття живота, метеоризм, гази тощо. Кавуни містять сорбіт, який є цукровим сполученням, і, згідно з дослідженнями, він може призводити до надмірної активності кишечника та шлункових розладів.
Підвищення рівня цукру в крові
Ви страждаєте на діабет? Є велика ймовірність, що надмірне споживання кавуна може підвищити рівень цукру в крові. Кавуни — це корисні фрукти, але вони також мають високий глікемічний індекс (72), що означає, що можуть підвищувати рівень глюкози в крові.
Отруєння водою
Водна інтоксикація або надмірна гідратація також можуть бути шкідливими для нашого організму. Це стан, коли в тілі накопичується надмірна кількість води, що може призвести до серйозної втрати натрію.
Запалення печінки
Один з ключових органів — печінка, може постраждати, якщо ви з’їсте забагато кавуна. На думку експертів, особи, які регулярно вживають велику кількість алкоголю, повинні уникати кавуна, оскільки високий рівень лікопіну може негативно взаємодіяти з алкоголем, викликаючи серйозне запалення печінки.
Надлишок калію
Кавун є чудовим джерелом калію — важливої поживної речовини, що виконує багато функцій для підтримки здоров’я організму. Споживання кавуна допомагає людині отримувати велику кількість калію, але його надлишок або гіперкаліємія можуть призвести до серцево-судинних проблем, таких як небезпечна для життя аритмія тощо.
Джерело: ukr.media



