Сир і дієта: лікарі розповіли, які сири можна їсти під час схуднення

Багато людей відмовляються від сиру під час дієтичного режиму, вважаючи його занадто калорійним. Як повідомляють фахівці, сир є джерелом білка, що сприяє відчуттю ситості, а також містить кальцій і фосфор, необхідні для підтримки здоров’я кісток, інформує Ukr.Media.

Сир надає стравам насиченого смаку, що дозволяє вам насолоджуватися їжею, замість того, щоб відчувати себе обділеними під час дієти, підкреслили дієтологи.

Головне — обрати правильний вид сиру. Ось 5 найкращих варіантів для тих, хто прагне знизити вагу.

Кисломолочний сир

Цей сир є лідером за вмістом білка: 1 чашка знежиреного сиру містить приблизно 28 г білка, що навіть більше, ніж у багатьох інших сирах. За словами дієтолога Менді Енсінг, сир допомагає зберігати м’язову масу, що є важливим під час схуднення. Його можна додавати в салати, випічку, намазувати на тости або вживати з ягодами.

Моцарела

Моцарела має відносно низький вміст калорій — близько 85 ккал на 30 г. Крім того, вона багата на білки й містить менше жиру, ніж багато інших видів сиру. Чудово поєднується з овочами, фруктами, пастою і підходить для запіканок.

Фета

Цей сир має насичений смак, тому його можна вживати в невеликих порціях. Крім того, в 30 г фети міститься всього 75 ккал, що робить її одним із найменш калорійних видів сиру. Ідеально підходить для салатів, запечених овочів і соусів.

Швейцарський сир

Швейцарський сир багатий на білок (8 г на 30 г) і містить менше натрію, ніж більшість інших видів сиру. Його можна додавати в бутерброди, сендвічі, омлети та салати.

Рікотта

Цей ніжний сир легко засвоюється і відмінно підходить для дієти. У ½ чашки рікотти міститься значна кількість білка й амінокислот, які сприяють відновленню м’язів. Він чудово поєднується з випічкою, пастою, десертами або просто з фруктами.

Як обрати сир для правильного харчування?

Дієтологи рекомендують обирати сири з високим вмістом білка та помірною кількістю жиру. Білок допомагає довше залишатися ситими і контролювати апетит, а низький вміст жиру знижує загальну калорійність раціону.

При цьому варто уникати надмірно оброблених сирів (наприклад, плавлених і крем-сирів), оскільки вони містять більше жирів, натрію і добавок, що може негативно вплинути на здоров’я та процес схуднення.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *