Вчені визначили найнебезпечніший продукт харчування — цікаво, що раніше цей продукт вважався не просто корисним, а лікувальним
Директор Інституту профілактики та епідеміології онкологічних захворювань Фрайбурзького університету та професор Гарварда Карін Міхелс охарактеризувала кокосову олію як “отруту у чистому вигляді”, повідомляє Ukr.Media.
Ці висновки професор зробила на основі своїх досліджень, які продемонстрували, що кокосова олія складається більш ніж на 80% з насичених жирів, що вдвічі більше, ніж у свинячому салі. Насичені жири підвищують рівень холестерину в крові, що може спровокувати виникнення серцево-судинних захворювань.
Інші організації також дійшли до подібних висновків, як і професор Міхелс. Представники Американської асоціації серця (AHA) порадили уникати використання кокосової олії в раціоні. Тим часом Британський Фонд харчування визнав можливим вживання кокосової олії, але “тільки в обмежених кількостях і як частину здорової, збалансованої дієти”.
Раніше кокосова олія вважалася майже цілющим засобом. Її рекомендували як відмінний лікувальний продукт при ожирінні, проблемах із шлунково-кишковим трактом, епілепсії, хворобі Альцгеймера, серцевих захворюваннях, шкірних проблемах, для зміцнення імунітету, а також для боротьби з проблемами волосся. Вважалося, що регулярне вживання кокосової олії знижує ризик ракових захворювань та сприяє відновленню функцій щитоподібної залози.
Тепер розповіді про користь кокосової олії вважаються всього лише маркетинговим трюком, і рекомендується відмовитися від її вживання.
Проте науковці, медики та дієтологи все ще не можуть досягти єдності в думках щодо впливу насичених жирів на здоров’я людини. Наразі як альтернативу кокосовій олії фахівці радять використовувати оливкову або рапсову олію.
Джерело: ukr.media