Що приготувати на вечерю: 6 рецептів, які допоможуть урізноманітнити меню

Кращий спосіб порадувати себе та близьких чимось незвичайним та смачним.

Фото

theDay/Shutterstock/Fotodom.ru

Приділити увагу близьким та сказати, як ви їх любите, можна по-різному. Наприклад, висловити свої почуття найпростіше подарунком, запрошенням до театру чи подарунковим сертифікатом у магазин парфумерії. А якщо хочеться зробити їм сюрприз, спробуйте приготувати вечерю з незвичайними стравами (читайте: Рецепт смажених грибів з картоплею – від цієї вечері неможливо відірватися).

Бренд-шеф медіаплатформи про їжу Food.ru Сергій Кузнєцов поділився рецептами простих і неймовірно смачних частування, які точно сподобаються кожному члену сім'ї (читайте також: Як з ресторану: 3 рецепти десертів, які можна приготувати краще за шеф-кухаря).

Різотто з гарбузом і качиною грудкою

5,0

Ця вишукана страва, в якій кремова текстура рису чудово гармонує з солодкуватим смаком гарбуза та насиченими нотами качиного м'яса.

Фото

Ryzhkov Photography/Shutterstock/Fotodom.ru

Час приготування
1 год. 30 хв.
Рецепт на
4 персони
Кухня
Авторська
Тип страви
Основні страви
Інгредієнти

качина грудка

220 г

рис арборіо

210 г

гарбуз будь-який

200 г

бульйон курячий

400 г

вино біле столове

30 мл

лук-шалот

40 г

часник

2 зубчики

горошок зелений заморожений

50 г

розмарин свіжий

1 г

шавлія свіжа

1 г

сир пармезан

70 г

масло вершкове

40 г

олія оливкова

15 г

апельсин свіжий

1/2 шт.

сіль морська

1 ч. л.

часник мелений

1/3 ч. л.

Спосіб приготування

1

Наріжте гарбуз великими кубиками зі стороною 3-5 см. Подрібніть цибулю та часник. Наріжте листя розмарину і шавлії.

2

Натріть цедру апельсина, вичавіть сік з м'якоті.

3

Змішайте сіль, сушений часник, цедру та трави в ступі.

4

Обріжте у качиної грудки надлишки шкіри по краях. Натріть м'ясо та шматочки гарбуза пряною сіллю, потім покрийте оливковою олією.

5

Викладіть гарбуз на лист і відправте запікатися в духовку при 200 °C до м'якості приблизно 20-25 хвилин. Перевірити готовність можна шпажкою або зубочисткою.

6

Поставте сковороду на середньосильне нагрівання. Коли вона прогріється, викладіть обріз шкіри та грудку шкірою вниз. Присмажте грудку з обох боків золотистого кольору і зніміть з вогню. Заберіть зі сковороди шкіру.

7

Обсмажте цибулю та часник на витопленому жирі до легкої карамелізації приблизно 10 хвилин. Коли цибуля стане прозорою, додайте 10 г вершкового масла|мастила| і всипте весь рис. Помішуючи, прогрійте рис доти, доки він не стане прозорим по краях.

8

Влийте в сковороду 30 мл білого вина, дайте йому вбратися і потім додати ½ бульйону. Коли він випарується, додайте запечений гарбуз і лопаткою розімніть його на волокна. Готуйте різотто на середньому вогні, помішуючи і потроху підливаючи бульйон, що залишився, у міру його вбирання.

9

Відправте грудку в духовку на 5-7 хвилин до бажаного ступеня готовності. У цей час доготуйте різотто.

10

Натріть пармезан.

11

Зменшіть нагрівання сковороди до середньослабого та додайте зелений горошок та сир. Активно перемішайте та доведіть страву до смаку сіллю та перцем.

12

Додайте в різотто вершкове масло, що залишилося. Якщо страва не виходить кремової консистенції, влийте ще трохи бульйону чи води.

13

Викладіть готове різотто у два боули. Готову качину грудку наріжте тонкими скибочками і розташуйте на рисі. Прикрасьте блюдо пророщеним горохом або соняшником, а також слайсами пармезану та чорним крупним меленим перцем.

Источник: wday.ru

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *