Що приготувати на вечерю: 6 рецептів, які допоможуть урізноманітнити меню
Кращий спосіб порадувати себе та близьких чимось незвичайним та смачним.
Приділити увагу близьким та сказати, як ви їх любите, можна по-різному. Наприклад, висловити свої почуття найпростіше подарунком, запрошенням до театру чи подарунковим сертифікатом у магазин парфумерії. А якщо хочеться зробити їм сюрприз, спробуйте приготувати вечерю з незвичайними стравами (читайте: Рецепт смажених грибів з картоплею – від цієї вечері неможливо відірватися).
Бренд-шеф медіаплатформи про їжу Food.ru Сергій Кузнєцов поділився рецептами простих і неймовірно смачних частування, які точно сподобаються кожному члену сім'ї (читайте також: Як з ресторану: 3 рецепти десертів, які можна приготувати краще за шеф-кухаря).
Ця вишукана страва, в якій кремова текстура рису чудово гармонує з солодкуватим смаком гарбуза та насиченими нотами качиного м'яса.
качина грудка
220 г
рис арборіо
210 г
гарбуз будь-який
200 г
бульйон курячий
400 г
вино біле столове
30 мл
лук-шалот
40 г
часник
2 зубчики
горошок зелений заморожений
50 г
розмарин свіжий
1 г
шавлія свіжа
1 г
сир пармезан
70 г
масло вершкове
40 г
олія оливкова
15 г
апельсин свіжий
1/2 шт.
сіль морська
1 ч. л.
часник мелений
1/3 ч. л.
Спосіб приготування
Наріжте гарбуз великими кубиками зі стороною 3-5 см. Подрібніть цибулю та часник. Наріжте листя розмарину і шавлії.
Натріть цедру апельсина, вичавіть сік з м'якоті.
Змішайте сіль, сушений часник, цедру та трави в ступі.
Обріжте у качиної грудки надлишки шкіри по краях. Натріть м'ясо та шматочки гарбуза пряною сіллю, потім покрийте оливковою олією.
Викладіть гарбуз на лист і відправте запікатися в духовку при 200 °C до м'якості приблизно 20-25 хвилин. Перевірити готовність можна шпажкою або зубочисткою.
Поставте сковороду на середньосильне нагрівання. Коли вона прогріється, викладіть обріз шкіри та грудку шкірою вниз. Присмажте грудку з обох боків золотистого кольору і зніміть з вогню. Заберіть зі сковороди шкіру.
Обсмажте цибулю та часник на витопленому жирі до легкої карамелізації приблизно 10 хвилин. Коли цибуля стане прозорою, додайте 10 г вершкового масла|мастила| і всипте весь рис. Помішуючи, прогрійте рис доти, доки він не стане прозорим по краях.
Влийте в сковороду 30 мл білого вина, дайте йому вбратися і потім додати ½ бульйону. Коли він випарується, додайте запечений гарбуз і лопаткою розімніть його на волокна. Готуйте різотто на середньому вогні, помішуючи і потроху підливаючи бульйон, що залишився, у міру його вбирання.
Відправте грудку в духовку на 5-7 хвилин до бажаного ступеня готовності. У цей час доготуйте різотто.
Натріть пармезан.
Зменшіть нагрівання сковороди до середньослабого та додайте зелений горошок та сир. Активно перемішайте та доведіть страву до смаку сіллю та перцем.
Додайте в різотто вершкове масло, що залишилося. Якщо страва не виходить кремової консистенції, влийте ще трохи бульйону чи води.
Викладіть готове різотто у два боули. Готову качину грудку наріжте тонкими скибочками і розташуйте на рисі. Прикрасьте блюдо пророщеним горохом або соняшником, а також слайсами пармезану та чорним крупним меленим перцем.
Источник: wday.ru