Легко, ситно та корисно: рецепти теплих салатів, від яких пальчики оближеш
Якщо звичне меню вже не в радість, варто явно урізноманітнити свій раціон.
Теплі салати – це страви, в яких основними інгредієнтами є овочі, м'ясо або риба, що подаються в теплому або гарячому вигляді. Вони чудово поєднуються з різними соусами, що робить їх смак дуже різноманітним. Такі салати корисні, тому що в них є безліч вітамінів та мінералів, які потрібні організму для здоров'я. Теплі салати допомагають підтримувати баланс між білками, вуглеводами та жирами, що важливо для правильного харчування.
Процес приготування теплих салатів не вимагає багато часу, оскільки основні інгредієнти можна запекти, відварити або обсмажити лише за кілька хвилин. Крім того, такі страви легко адаптувати під власні уподобання: можна додавати улюблені продукти і позбавлятися тих, що не подобаються (читайте також: Як з ресторану: 3 рецепти десертів, які можна приготувати краще за шеф-кухаря).
Теплі салати можна зробити як простими, так і вишуканішими, залежно від настрою та приводу. Вони чудово підходять для обідів та вечерь, а також для того, щоб пригощати гостей. Зрештою, теплі салати – це не лише смачно, а й зручно! Їхніми рецептами з нами поділився бренд-шеф медіаплатформи про їжу Food.ru Сергій Кузнєцов (читайте також: Рецепт смажених грибів з картоплею — від цієї вечері неможливо відірватися).
Легкий салат із броколі сподобається всім, хто стежить за фігурою. Особливого смаку страві надає червона цибуля, а ситості додає нут.
капуста брокколі
220 г
нут консервований
420 г
цибуля червона
1/4 шт.
Кмин
1/2 ч. л.
молоко будь-якої жирності
80 мл
паста тахіні
2 ст.
олія оливкова
2 ст.
сік лимона
1 ст.
сіль будь-яка
3/4 ч. л.
Чорний перець мелений
1/2 ч. л.
гранат зерна
70 г
Спосіб приготування
Тонко наріжте червону цибулю. Замочіть у невеликій мисці з холодною водою на 10 хвилин і потім перекиньте на друшляк.
Промийте консервований нут. Перекладіть у каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть протягом 5 хвилин, потім крізь сито процідіть бульйон від нуту. Бульйон поверніть у каструлю.
Брокколі поділіть на суцвіття. Опустіть в киплячий бульйон від нуту і проваріть 3 хвилини. Відкиньте на друшляк.
Розігрійте сковороду і обсмажте кмин на середньому вогні до появи аромату – 1-2 хвилини. Не забувайте помішувати.
Подрібніть кмин у кавомолці або ступці. Змішайте йогурт, тахіні, олію, лимонний сік, 1/2 ч. л. кмину, сіль та перець. Перемішайте до однорідної маси.
У миску із заправкою додайте брокколі, нут, цибулю, насіння гранату. Перемішайте та дайте постояти 10 хвилин.
Источник: wday.ru