Декоративне оздоблення криниці на дачі | 100 ІДЕЙ

Декоративне оздоблення криниці на дачі

Обшарпаний вигляд дачної криниці не привід для смутку, адже із лакофарбовими засобами ТМ VIDARON навіть зі старої криниці можна зробити «лялечку»!

Щоб надати неповторного шарму дачній ділянці, використаємо для криниці дерев’яну конструкцію, адже так вона не лише гарно виглядатиме і чудово впишеться у ландшафт, а й прекрасно виконуватиме свої функції. Якщо призначення криниці суто декоративне, то простір для фантазії відкривається просто безмежний: її можна прикрасити живими квітами, скульптурами і фігурками, та й саму конструкцію зробити у вигляді казкового будиночка. А декоративне дерев’яне відерце, у яке також можна висадити квіти чи рослини, що в’ються, стане справжньою родзинкою всієї композиції!

Та навіть якщо призначення криниці суто функціональне, її можна оздобити різьбою чи декоративними різьбленими елементами. Однак деревина сама по собі дуже красивий матеріал і цілком достатньо опорядження за допомогою лакофарбових засобів, щоб надати криниці привабливого вигляду.

Для колодязя найкраще підійде деревина дуба, модрини, сосни, вільхи або в’язу. Ці породи не псують смаку води, міцні, вологостійкі і криниця з них слугуватиме 30–50 років.

У конструкції криниці використаємо оциліндровані колоди або прямокутний брус та дерев’яні дошки. Кількість пиломатеріалів залежить від розміру та складності конструкції. Всі елементи просочуємо безбарвним ІМПРЕГНАТОМ-ҐРУНТОМ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON, який захистить деревину колодязя від гниття, синяви та комах-шкідників й одночасно виступить ґрунтовкою. Криниця, захищена таким чином, слугуватиме значно довше.

Поверхню деревини, призначеної для імпрегнування, очищуємо від пилу, жирних і засмолених плям та висушуємо. Для підкреслення малюнку шарів деревини, поліпшення властивостей нанесення та продовження тривалості імпрегнування шліфуємо поверхню елементів криниці вздовж волокон деревини шкуркою зернистістю приблизно 120-200, а тоді знепилюємо і поліруємо поверхню.

Перед нанесенням перемішуємо імпрегнат-ґрунт для деревини до однорідної консистенції і наносимо його пензлем, не залишаючи необробленої поверхні і старанно розтираючи надлишок. Для повноцінного захисту достатньо нанести всього один шар.

Просочену поверхню залишаємо для висихання на 24 години і по завершенні цього часу шліфуємо її наждачним папером зернистістю 320, щоб розгладити підняті волокна деревини та отримати гладку поверхню для нанесення фінішного покриття. Але перш ніж ми цим займемося, зберемо наш колодязь у готову конструкцію.

Колодязний зруб складаємо із колод чи брусів. Далі з середини зрубу посередині протилежних стін прибиваємо 2 бруса, на яких триматиметься дашок. З’єднуємо їх зверху теж брусом. З 6 брусків однакової довжини збиваємо два трикутника. Їх кріпимо до вершин найдовших брусів і з’єднуємо зверху за допомогою ще одного бруса. Знизу основу трикутників теж з’єднуємо брусками. Набиваємо зверху на цю конструкцію дощечки – і отримуємо дашок, який захистить воду у колодязі від атмосферних опадів. На брус, який з’єднав зверху найдовші бруси, намотуємо мотузку чи ланцюг і прив’язуємо відро. Із дощечок можна ще зробити дерев’яну кришку, щоб у воду не потрапляло сміття.

Також варто зазначити, що готову криницю потрібно покрити ще фінішним виробом. Для цього можна вибрати ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ЛАКОБЕЙЦ ТМ VIDARON. Цей засіб чудово підкреслює текстуру деревини та за допомогою Teflon® surface proteсtor забезпечує довготривалий захист її волокон від руйнівного впливу УФ-випромінювання, запобігає проникненню вологи всередину деревини і сприяє швидкому стіканню води із обробленої поверхні. Окрім того, Лакобейц легко наносити і він утворює щільне, міцне й еластичне покриття.

Засіб доступний як у безбарвному варіанті, коли потрібно тільки підкреслити натуральну красу деревини, так і в 16 готових до застосування кольорах, які дадуть змогу втілити у життя будь-який декоративний задум.

Перед нанесенням Лакобейц ретельно перемішуємо до досягнення однорідної консистенції і кольору, знепилюємо поверхню колодязя та рівномірно наносимо засіб пензлем на всю поверхню вздовж волокон деревини, уникаючи залишення необробленої поверхні. Залишаємо полаковану поверхню для висихання щонайменше на 12 годин.

Оскільки криниця стоятиме надворі і піддаватиметься безпосередній дії атмосферних факторів, то для найкращого захисту і збереження декоративного ефекту на його поверхню потрібно нанести три шари засобу за вищеописаною схемою, щоразу виконуючи міжшарове шліфування і знепилення.

Тепер ні сонце, ні негода не зашкодять криниці й вона довго прикрашатиме сад та дачу.

 

 

 ТОВ «Снєжка-Україна» – спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Источник: profidom.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *