Ґрунтування поверхонь: основні засади | 100 ІДЕЙ

Ґрунтування поверхонь: основні засади

Усім добре відоме прислів’я «Сім разів відміряй – один раз відріж», яке під час ремонтно-будівельних робіт актуальне, як ніде більше. Ми б додали ще одне: «Ретельно проґрунтуй, а потім фарбуй». Так, ґрунтування – важливий етап ремонтних робіт, і не тільки перед фарбуванням, але і як підготовчий етап під час будь-яких оздоблювальних робіт, як-от нанесення шпаклівки або штукатурки, наклеювання шпалер та укладання керамічної плитки.

Чому сьогодні без ґрунтування не обходиться будь-який ремонт та які головні засади нанесення ґрунтівки на поверхні – далі у статті.

Для більшості оздоблювальні роботи асоціюються з красивими декоративними матеріалами, які є тією зміною інтер’єру, що тішитиме око. Так само й читачі переважно бачать у книзі тільки книгу – обкладинку зовні й текст усередині. Утім, і перші, і другі здебільшого не замислюють про підспідок – підготовчий етап, який передував появі красивого фінішного покриття (чи продукту). Якщо появі книги передує редагування, коректура, верстання, друк, то неодмінною запорукою якісного ремонту є ґрунтування, яке супроводжується низкою заходів, що визначають якісну декоративну обробку та її довговічність.

Які завдання ґрунтівки

  • виконувати роль «сполучного» елемента – забезпечувати щільне зчеплення основи з опоряджувальним матеріалом (фарбою, шпалерами, керамічною плиткою тощо);
  • зміцнювати й ущільнювати основу;
  • створювати однорідну структуру на поверхнях із пористою основою;
  • збалансовувати поглинальну здатність основи;
  • зменшувати розхід поверхневого матеріалу;
  • поліпшити покривну здатність оздоблювального матеріалу;
  • забезпечувати правильне висихання нанесеного покриття;
  • захищати від руйнівного впливу зовнішнього середовища, зберігаючи водночас паропроникність поверхонь.

 

 

Цими властивостями неодмінно повинен володіти якісний ґрунтувальний засіб, як-от ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO, що помітно виділяється своїми високими характеристиками. Крім усього переліченого, виріб ще й забезпечує економний розхід (8-10 м²/л), повну відсутність запаху, безпеку для здоров’я, швидкість висихання (усього за дві години!), можливість використання для підготовки основи всередині й зовні приміщень тощо.

Тож проґрунтувати поверхню треба під час будь-якого способу оздоблення. Ґрунтівка забезпечить, щоб фарба, шпалери або керамічна плитка довго трималися, а не тріскалися, відклеювалися чи відпадали за найменшого руху повітря.

Важливо добре перемішати ґрунтувальний виріб. Потім рівномірно розподілити ґрунтівку валиком або пензликом згори донизу, не залишаючи сухих ділянок і дбаючи про те, щоб не утворювалося патьоків.

Фарбування без ґрунтування немислиме. Майже жодні малярні роботи не відбуваються без попереднього нанесення ґрунтівки. Нею обов’язково покривають нові стіни, а також поверхні після усунення старої фарби чи іншого облицювального матеріалу, а також у разі усунення плям чи нерівностей. Водночас пофарбованим стінам ґрунтування може виявитися непотрібним тільки за умови, що стіни під час проведення по них долонею не залишають на ній сліду.

Ґрунтувати стіни потрібно також перед клеєнням шпалер. Без ґрунтівки шпалерний клей просто просочиться в непроґрунтовану стіну, залишивши на поверхні мало активних клеючих частинок. Відтак полотна приклеються тільки частково, на шпалерах із великою ймовірністю можуть проступити плями, зрештою шпалери просто відклеються.

Ґрунтування перед укладенням керамічної плитки. У приміщеннях із підвищеною вологістю й частим перепадом температур, де поверхні зазвичай облицьовують керамічною плиткою, ґрунтуванням теж у жодному разі не можна нехтувати. Адже важливо, щоб матеріали, які добре вбирають вологу, не пропускали води до основи. Саме ґрунтівка допомагає зменшити водопоглинальну здатність, запобігаючи занадто швидкій віддачі води до основи.

Не кваптеся даремно тривожитися, що залежно від типу декоративного покриття треба різні ґрунтувальні розчини, бо це аж ніяк не так. Є універсальні ґрунтівки, які підходять для будь-якого типу робіт. Розумним вибором перед нанесенням фарби, клеєнням шпалер чи укладкою керамічної плитки є ҐРУНТІВКА ГЛИБОКОГО ПРОНИКНЕННЯ ACRYL-PUTZ GR 43 GRUNT PRO. Вона порівняно недавно з’явилася на ринку, але вже отримала чимало позитивних відгуків споживачів. Це нова ґрунтівка з покращеними властивостями у лінійці відомого виробника на ринку лакофарбової продукції – компанії «Снєжка-Україна».

Секрет у досягненні якісного кінцевого результату простий: усе, що потрібно, – ретельний і відповідальний підхід до ремонту та правильний вибір матеріалів.

ТОВ «Снєжка-Україна» – спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Источник: profidom.com.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *