Опалювальний сезон не за горами – подбаймо про батареї | 100 ІДЕЙ

Опалювальний сезон не за горами – подбаймо про батареї

Зима близько… Ця фраза з культового серіалу зринає з уст сама по собі з першими осінніми дощами й холодними вітрами, коли настає пора витягти з шафи в’язані светри, шарфи й теплі пальта, «перевзути» машину, а ще – підготувати домівку до довгих холодів: ущільнити вікна, засклити балкон, застелити підлогу килимом, а також підготувати до експлуатації батареї.

Джерело тепла в домі – батареї – потребують особливо пильної уваги.

  • Між радіатором і стіною треба встановити «тепловий екран» – спеціальний тепловідбивний матеріал (фольгу). Завдяки цій нехитрій дії температуру в оселі можна підвищити на кілька градусів, адже так батареї не обігріватимуть зовнішню стіну, а тепло йтиме всередину помешкання.
  • З цією ж метою необхідно відкрити радіатор, тобто прибрати меблі, які його заступають і «крадуть»» 1–3 градуси тепла.
  • Якщо батареї було закрито не востаннє тому, що вони мали непривабливий вигляд і псували загальне враження від інтер’єру (старі, пожовклі, з відлущеною фарбою – картина не з приємних, еге ж?), їх потрібно пофарбувати. І з цим краще не зволікати.
  • Коли фарбувати радіатор? Відповідь на це запитання ви, мабуть, і самі чудово знаєте: до початку опалювального сезону. Звісно, як і все, підготувати батареї до експлуатації краще заздалегідь, ніж коли вже холодно й увімкнення тепла не чекає.

    Вимкнення батарей й очікування їх цілковитого охолодження, а потім фарбування й очікування їх повного висихання – це те, що під час холодної пори завдасть вам дискомфорту, надто тоді, якщо вдома є діти. А пофарбувати радіатор, коли він увімкнений – вчинок нерозумної людини, адже для якісного фарбування поверхня має бути холодною.

    Перш ніж фарбувати батареї, обов’язково треба позбутися шару старої фарби та іржі за допомогою шпателя, абразивного паперу й дротяної щітки, очистити поверхню від пилу та бруду, а також знежирити її содою. Якщо проігнорувати цей етап, результат від фарбування буде, м’яко кажучи, незадовільний – і ви знову захочете сховати обігрівач за меблями. Тож не полінуйтеся зробити ці прості кроки.

    Чим пофарбувати радіатор? Можливо, зекономимо вам час, коли скажемо, що не потрібно вивчати до дір характеристики кожної фарби, щоб з’ясувати, чи можна її використовувати для фарбування чавунних батарей. Для комфорту споживачів на ринку представлено спеціальні засоби, які відповідають низці вимог: висока термостійкість, міцність покриття, нетоксичність тощо.

    Одним із таких, вартих уваги, є модифікована акрилова емаль ŚNIEŻKA для радіаторів, яка забезпечує декоративно-захисне покриття. Виріб витримує температури до +80°C і забезпечує стійкість покриття та кольору надовго. З емаллю ви й думати забудете про те, щоб ховати батареї від ока за меблями чи декором. Білий глянець надасть звичайним елементам центрального опалення презентабельного вигляду й перетворить їх самих на предмет для гордості й невіддільну частину інтер’єру.

    Також емаль ŚNIEŻKA для радіаторів швидко висихає, не виділяє запаху й безпечна для здоров’я людини. Її екологічні переваги підтверджено екологічним сертифікатом відповідності згідно з ДСТУ ISO 14024.

    Фарбування радіатора за допомогою емалі – доступне рішення, яке можна втілити вдома самому.

    Як пофарбувати батареї, щоб не було пропущених місць і патьоків? Тут усе теж досить просто. Потрібно «озброїтись» двома пензликами – одним звичайним і одним із довгою зігнутою ручкою, завдяки якій можна добратися до важкодоступних місць. Геть дрібні деталі можна пофарбувати валиком чи губкою. Другий призначений для фарбування заднього та внутрішнього боків, і саме з таких закутів і потрібно починати. Наносити фарбу варто згори донизу. Після висихання першого шару нанесіть ще один.

    Також не забудьте облаштувати робоче місце перед фарбуванням: застелити підлогу папером, картоном чи плівкою, захистити стіну – теж підійде картон чи інші підручні засоби; а наприкінці малярних робіт – провітрити приміщення.

    Тож, як кажуть, готуйте сани влітку – подбайте про батареї тоді, коли тепло надворі, а не коли вони теплі.

     ТОВ «Снєжка-Україна» – спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

    Контакти прес-служби:

    м. Яворів, Львівська обл.,
    вул. Привокзальна, 1ам
    Тел.: +38 (03259) 60-161
    e-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

    www.sniezka.ua
    www.vidaron.com.ua
    www.acrylputz.com.ua
    www.sniezkanature.com
    www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

    Источник: profidom.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю знахідкою

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *