Українці почали активно скуповувати землю | 100 ІДЕЙ

Українці почали активно скуповувати землю

Українці почали активно скуповувати нерухомість – при чому, як житло, так і земельні ділянки. Так, у 2023 році цей показник збільшився в 1,7 раза порівняно з 2022-м. Вкладатися ж мешканці країни більше воліють в землю, ніж в житло – у 2023-му земельних ділянок було придбано в 1,3 раза більше, ніж квартир і будинків.

3821_1470992131_7a72d90f31f9fb52c5168c052d0361c8_650x410_1_650x410.jpg (40.12 Kb)

Про це повідомляють аналітики Опендатабот. Зазначається: загалом кількість новопридбаного житла перевищила 172 тисячі – тоді як у перший рік повномасштабної війни таких покупок було зафіксовано 100 тисяч.

Земельних ділянок було куплено більше. За наведеними даними, таких угод було укладено понад 230 тисяч.

“До 2021 року, коли влада відкрила ринок землі, угод щодо купівлі житла було значно більше ніж землі, але саме у цей рік цифри майже зрівнялися. Від початку повномасштабної люди почали більше вкладати грошей у землю”, – йдеться в повідомленні.

При цьому, наголошується, в іпотеку українці частіше купують саме житло. В такий спосіб минулого року було придбано:

10 775 квартир та будинків;
1 127 земельних ділянок.
“Тобто на 9 угод по житлу припадає лише 1 на земельну ділянку”, – зазначили аналітики.

До довоєнних показників далеко

Втім, наголошується, до довоєнних показників купівлі нерухомості поточні значно недотягують. Так, загалом у 2023 році таких угод було укладено 404 тисячі, тоді як у 2021-му – 631 тисяча.

“У 1,7 раза більше нерухомості придбали українці у 2023 році у порівнянні з попереднім роком. Проте це все ще в 1,6 раза менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення”, – констатували аналітики.

Источник

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Один коментар

  1. Я не вірила в магію і ворожіння доти, доки не познайомилася з Марією. Моя сім’я переживала важкі часи через розбіжності з моїм чоловіком Борисом. Погляди розходилися, немов дві паралельні лінії, і наш шлюб страждав. Я відчувала розпач і занепокоєння щодня, намагаючись знайти вихід із цієї ситуації, бо близьким уже був той момент, коли чоловік мав піти з сім’ї.
    Одного разу моя подруга порадила звернутися до знахарки Марії, яка нібито володіє дивовижним даром читати ворожіння на воску. Спочатку я була скептично налаштована, але відчай підштовхував мене до спроби. Я зв’язалася з Марією через вказаний на її сайті Вайбер і описала їй нашу проблему.
    Марія виявила надзвичайну увагу до моєї історії і запропонувала свою допомогу ворожінням на воску, Марія не тільки прочитала ті знаки, які явно вказували на причини наших конфліктів, а й дала мудрі рекомендації, як змінити ситуацію.
    Я дотримувалася її порад, і результати не змусили на себе чекати. Моя сім’я почала знову знаходити спільну мову, мої стосунки з чоловіком стали набагато теплішими і ближчими. Я відчуваю величезну подяку Марії за її допомогу і підтримку в найважчий для нас період. Її професіоналізм і доброта заслуговують найвищих похвал.
    Усім, хто зіткнувся з подібними проблемами, я настійно рекомендую звернутися до знахарки Марії. Її контактна інформація доступна на сайті https://znaharkamariya.com.ua/ або можна зателефонувати Марії по вайберу +380976592407.
    Вірте в магію добра і можливість змінити своє життя на краще!

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *