Популярний фрукт назвали корисним для зниження холестерину
Щоденне споживання всього одного яблука може значно поліпшити ваше здоров'я, зокрема, воно сприяє зниженню рівня холестерину у крові. Про корисні властивості цього популярного фрукта повідомила дієтолог Моніка Перес, згідно з інформацією від Ukr.Media.
Як зазначила Перес, зниження холестерину відбувається завдяки пектину, який міститься в яблуках. Пектин — це вид розчинної клітковини, що зв'язується з холестерином у травному тракті та сприяє його виведенню з організму.
Цей фрукт також багатий як на розчинну, так і на нерозчинну клітковину, що допомагає нормалізувати функції кишківника, полегшуючи як запори, так і діарею. Нерозчинна клітковина збільшує об'єм калу й полегшує запори, тоді як розчинна клітковина, така як пектин, може допомогти при діареї, вбираючи надлишкову рідину. Важливо зазначити, що при запорах яблука краще вживати зі шкіркою, тоді як при діареї рекомендується очищати їх.
За словами експерта, яблука сприяють контролю апетиту та створюють відчуття насичення. Клітковина в яблуках разом із водою, яка в них міститься, сприяє відчуттю ситості, що може допомогти регулювати апетит і зменшити загальне споживання калорій. Їхні поживні речовини мають захисний ефект на нервові клітини мозку, знижуючи ризик когнітивних розладів у майбутньому. Яблука містять антиоксиданти, такі як кверцетин, які можуть мати нейропротекторні властивості і потенційно знижувати ризик когнітивних порушень, зокрема хвороби Альцгеймера. Однак важливо пам'ятати, що це не є панацеєю, і здоровий спосіб життя в цілому є вирішальним.
Крім того, одним із переваг цього фрукта є його низька калорійність: всього 52 калорії на 100 грамів.
Джерело: ukr.media