Здоровий шашлик: вибираємо м’ясо та контролюємо порції
При приготуванні шашлику краще обрати м'ясо курки або риби, а також додати до страви більше свіжих овочів, стверджують дієтологи. Найоптимальнішим варіантом шашлику є куряча грудка з овочевим соусом, інформує Ukr.Media.
Якщо планується додати алкоголь до святкової зустрічі з шашликами, фахівці рекомендують вибрати червоне вино.
Якщо ви маєте намір переїсти шашликами, необхідно прийняти ферменти, обов’язково вживати багато овочів, а також їсти повільно, підкреслили експерти, додавши, що важливо не залишатися на місці, більше рухатися та брати участь в активних іграх.
Що стосується шашлику зі свинини, то його можна приготувати, якщо зазвичай людина дотримується здорового харчування та контролює кількість порцій. При надмірному вживанні жирного свинячого м'яса зростає ризик ожиріння та розвитку атеросклерозу.
За один раз можна вжити не більше 200 грамів шашлику — це порція, яка поміщається у дві долоні, зазначили лікарі-дієтологи. Більша порція вважається переїданням, а добавку до шашлику можна спожити не раніше, ніж через 2-3 години.
Нагадаємо, фахівці також попереджають, що в недосмаженому шашлику можуть бути небезпечні для людини паразити, тому важливо готувати м'ясо достатню кількість часу.
Джерело: ukr.media