Порцеляновий посуд: правила миття та сушіння для збереження білизни та блиску

Порцеляновий посуд — це символ вишуканості та елегантності. Однак його догляд вимагає особливої уваги, як зазначає Ukr.Media.

Навіть якщо ваша порцеляна не зовсім бездоганно біла, на її поверхні може з’явитися жовта пляма, спричинена якістю води або миючого засобу.

Чим і як очищати порцеляну

Чай і кава, жорстка вода, миючі засоби та неналежний догляд — всі ці чинники можуть вплинути на вигляд порцеляни.

У жодному разі не слід мити цей посуд жорсткою щіткою або абразивними миючими засобами, так само як і інші кухонні предмети та столові прилади.

Побутова хімія, яка не призначена для цього посуду, та інші агресивні речовини можуть пошкодити його покриття.

Дотримуємося правил

  • Налийте в таз або раковину воду з температурою не вище 30-35 градусів Цельсія. Не забудьте встелити дно махровим рушником.
  • Додайте рідке мило і помістіть у воду посуд, залишивши на 10 хвилин.
  • Протріть кожен елемент сервізу м’якою губкою, після чого сполосніть під проточною водою.
  • Дуже брудний посуд можна обробити розчином перекису водню, після чого промити в холодній воді.
  • Як сушити

    Порцеляновий посуд слід розкладати догори дном на ганчірці, щоб вода могла стікати, а потім витерти насухо.

    Блиск посуду забезпечує тонкий шар глазурі, який також можна пошкодити ганчіркою, тому використовуйте лише м’яку тканину.

    Щоб повернути посуді колишній блиск, можна скористатися зубним порошком, змоченим у воді, або додати у воду нашатирний спирт.

    Для видалення жовтого нальоту можна використовувати лимонну кислоту або винний оцет.

    Зображення з розписом із цінних металів під час миття краще не чіпати.

    Порцеляновий посуд слід мити вручну, а не в посудомийній машині.

    Не можна охолоджувати його в холодній воді або нагрівати на відкритому вогні.

    Джерело: ukr.media

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *