Яка ситуація з шкільними укриттями в Україні | 100 ІДЕЙ

Яка ситуація з шкільними укриттями в Україні

Майже 16% шкіл досі не обладнані укриттями та сховищами для безпечного навчального процесу.

1921_original.jpg (51.12 Kb)

Майже 84% українських шкіл мають укриття та сховища, що є визначальною вимогою для навчання учнів в офлайн-режимі.

Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який нагадав, що цього року Кабмін виділив регіонам 1,5 мільярди гривень на облаштування захисних споруд у школах.

“У школи цього року підуть 4 мільйони учнів, 10,5 тисяч шкіл фізично відкриють свої двері з 1 вересня. Понад 6,5 тисяч з них будуть працювати у звичайному форматі, інші майже 4 тисячі шкіл – у змішаному форматі, ще 2,5 тисячі шкіл продовжать роботу у дистанційній формі”, – зазначив він.

Також він нагадав, що цього року уряд виділив 1 мільярд гривень регіонам на закупівлю шкільних автобусів.

“Вже зараз 18 областей підписали договори на закупівлю майже 500 шкільних автобусів. Завдяки постійній роботі з нашими європейськими партнерами вдалося досягти домовленості на поставку ще понад 300 автобусів до кінця цього року, ці автобуси надійдуть від Євросоюзу як гуманітарна допомога, 192 автобуси вже передано в школи”, – сказав він.

Крім цього, він додав, що для покращення освіти в онлайн-режимі українські вчителі отримали майже 96 тисяч ноутбуків, а школярі – приблизно 36 тисяч девайсів. До кінця року учні отримають ще 40 тисяч гаджетів.

Ситуація з укриттями
З початку повномасштабного вторгнення кияни та мешканці інших міст скаржилися на масові випадки закриття укриттів під час повітряних тривог. Розголосу ситуація набула після трагедія, яка сталася у столиці в ніч на 1 червня. Тоді люди не змогли потрапити до укриття однієї з лікарень, бо двері були зачинені. Тоді біля будівлі поліклініки загинуло троє людей – дві жінки та дівчинка.

Після цього інциденту по всій країні розпочалися масштабні перевірки укриттів.

30 серпня 2023 року в Києві ухвалили важливе рішення: укриття в закладах освіти будуть відчинені цілодобово. Безперешкодне перебування громадян у захисних спорудах цивільного захисту під час повітряної тривоги мають забезпечити голови районних адміністрацій столиці та керівники закладів освіти Києва.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *