Як смачно посмажити щуку в домашніх умовах
Сьогодні ділюся простим рецептом смаженої щуки. Раніше я завжди вважала, що щука виходить сухуватою, особливо коли запікала її в духовці, але цей спосіб просто бомба!
Що знадобиться:
- філе однієї щуки;
- 1 цибулина;
- 100 г борошна;
- сіль, перець, приправи для риби;
- 1-2 столові ложки кип'яченої води.
Як готувати:
Підготовка щуки:
Почнемо з ретельного очищення: видаліть начинки, відріжте голову і хвіст (їх можна використовувати потім для юшки), плавці зручніше зрізати ножицями.
Акуратно відокремте філе від кісток. Добре, що кісточки у цієї риби великі, але повозитися все одно доведеться.
Наріжте філе на середні шматочки і помістіть в глибоку миску.
Посоліть на смак, можна поперчити і додати ваші улюблені приправи для риби.
Обвалення в борошні:
Перед смаженням обваляйте кожен шматочок філе в муці, щоб створити хрустку скоринку.
Жарка щуки:
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії.
Викладіть шматочки щуки і смажте з одного боку до золотистої скоринки.
Поки риба смажиться, наріжте цибулю дрібними кубиками.
Переверніть шматочки щуки на інший бік і злегка підсмажте.
Додайте|добавляйте| нарізану цибулю на сковороду і продовжуйте смажити на невеликому вогні.
Додавання води:
При необхідності додайте 1-2 столові ложки кип'яченої води, щоб риба не підгорала, і досмажуйте на невеликому вогні до готовності.
Ось і все готове. Цю страву можна подавати як самостійну, але вона також відмінно поєднується і з картопляним пюре, і з гречаним гарніром. Спробуйте і ви не пошкодуєте!
Источник: sdelaysam-svoimirukami.ru