Як смачно посмажити щуку в домашніх умовах

Сьогодні ділюся простим рецептом смаженої щуки. Раніше я завжди вважала, що щука виходить сухуватою, особливо коли запікала її в духовці, але цей спосіб просто бомба!

Що знадобиться:

  • філе однієї щуки;
  • 1 цибулина;
  • 100 г борошна;
  • сіль, перець, приправи для риби;
  • 1-2 столові ложки кип'яченої води.

Як готувати:

Підготовка щуки:

Почнемо з ретельного очищення: видаліть начинки, відріжте голову і хвіст (їх можна використовувати потім для юшки), плавці зручніше зрізати ножицями.

Акуратно відокремте філе від кісток. Добре, що кісточки у цієї риби великі, але повозитися все одно доведеться.

Наріжте філе на середні шматочки і помістіть в глибоку миску.

Посоліть на смак, можна поперчити і додати ваші улюблені приправи для риби.

Обвалення в борошні:

Перед смаженням обваляйте кожен шматочок філе в муці, щоб створити хрустку скоринку.

Жарка щуки:

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії.

Викладіть шматочки щуки і смажте з одного боку до золотистої скоринки.

Поки риба смажиться, наріжте цибулю дрібними кубиками.

Переверніть шматочки щуки на інший бік і злегка підсмажте.

Додайте|добавляйте| нарізану цибулю на сковороду і продовжуйте смажити на невеликому вогні.

Додавання води:

При необхідності додайте 1-2 столові ложки кип'яченої води, щоб риба не підгорала, і досмажуйте на невеликому вогні до готовності.

Ось і все готове. Цю страву можна подавати як самостійну, але вона також відмінно поєднується і з картопляним пюре, і з гречаним гарніром. Спробуйте і ви не пошкодуєте!

Источник: sdelaysam-svoimirukami.ru

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *