Лікарі розповіли, чи можна без шкоди для здоров’я повністю відмовитися від м’яса

Дієтологи зазначили, чому не варто повністю виключати продукти тваринного походження зі свого раціону. Фахівці пояснили, що відмова лише від м'яса не зашкодить організму, якщо при цьому продовжувати вживати молочні продукти та яйця, повідомляє Ukr.Media.

Цілковите виключення м'яса з харчування є абсолютно безпечним, досить вживати яйця та кисломолочні продукти. Це не означає, що ви стаєте вегетаріанцем. М'ясо є джерелом амінокислот, але їх можна отримати й з інших продуктів. Історії про анемію та дефіцит заліза не залежать від того, вживає людина м'ясо чи ні. Вони пов’язані з тим, як організм засвоює ці речовини. Можна споживати велику кількість червоного м'яса і все ще мати анемію, або не вживати його взагалі та мати добрий рівень гемоглобіну. Тут впливають багато факторів, таких як втрата заліза, наприклад, через рясні менструації у жінок через певні гінекологічні захворювання, або ж порушення всмоктування, що може бути пов’язаним із патологією шлунково-кишкового тракту. І в цьому випадку не має значення, чи вживає людина залізо, — пояснили медики.

Однак лікарі також зауважили, що повна відмова від усіх продуктів тваринного походження може бути небезпечною. Якщо ви просто не любите м'ясо — їжте рибу, яйця та інші альтернативи. Небезпечною є вегетаріанська дієта, коли виключається весь тваринний білок і жири. Це не загрожує лише відсутністю м'яса, а має інші ризики. Вегетаріанство може бути маркером психологічної патології, — зазначили лікарі.

Джерело: ukr.media

Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *