Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gd-rating-system domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/krua100/htdocs/100.kr.ua/wp-includes/functions.php on line 6121
Нутриціологи пояснили, у якому випадку пальмова олія нешкідлива для здоров'я | 100 ІДЕЙ

Нутриціологи пояснили, у якому випадку пальмова олія нешкідлива для здоров’я

Нутриціологи розглянули негативний вплив пальмової олії. Як відомо, цей продукт відноситься до категорії рослинних олій, що виготовляються з плодів олійної пальми. Він знаходить застосування в різних сферах, зокрема у кондитерських виробах, молочних продуктах, закусках, напівфабрикатах тощо. З нього виготовляють мило, креми та шампуні, а також він присутній у складі мастильних засобів і мийних препаратів, повідомляє Ukr.Media.

Коли пальмова олія використовується у виробництві харчових продуктів, вона може призвести до надмірного надходження насичених жирів в організм. Це може підвищити рівень “поганого” холестерину в крові і збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

В процесі переробки пальмової олії утворюються гліцидилові ефіри, які визнані канцерогенами, тобто речовинами, що можуть викликати рак. Проте, сьогодні виробники використовують новітні технології, завдяки чому вміст цих сполук залишається на низькому рівні.

Багато медиків рекомендують уникати продуктів, що містять пальмову олію. Водночас нутриціологи зазначають, що у цього продукту є корисні властивості. Він містить каротиноїди та токотрієноли, які є формами вітамінів А і Е з антиоксидантними властивостями. Проте варто підкреслити, що кількість цих корисних елементів у звичайній пальмовій олії, що використовується в харчовій промисловості, може бути обмеженою, і їхній вплив на здоров’я в рамках загального раціону має бути оцінений як менш значущий в порівнянні з вмістом насичених жирів.

Оскільки цей продукт багатий на насичені жири, він не підлягає окисленню при високих температурах, що дозволяє його використовувати для смаження.

Продукти з пальмовою олією можна вживати, але в помірних кількостях і з обережністю. Варто надавати перевагу якісним варіантам. Краще вибирати ті, у складі яких вона вказана явно, а не прихована під назвами “модифікований рослинний жир” або “рослинний жир”. Рекомендується купувати продукти, що містять сертифіковану пальмову олію, виготовлену екологічно чистим способом. Така олія не завдає шкоди навколишньому середовищу і не порушує права людей. Завжди важливий баланс. У раціоні повинні бути й інші продукти, такі як цільні злаки, фрукти, овочі тощо. Важливо пам’ятати, що частка насичених жирів не повинна перевищувати десяти відсотків від загальної калорійності, адже вони присутні не лише у пальмовій олії, а й у м’ясних продуктах та молочних виробах.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *