Здорові альтернативи солодощам: фрукти для вгамування тяги до цукру
Коли виникає бажання поїсти щось солодке, краще обрати фрукт замість тістечка. Сливи, ківі, авокадо та апельсини дуже ефективно допомагають задовольнити тягу до цукру, зазначає Ukr.Media.
Вживання надмірної кількості цукру та готових солодощів може мати безліч негативних наслідків для здоров’я — це може призвести до збільшення маси тіла, підвищення рівня цукру в крові та його коливання, а також можливих серцево-судинних захворювань. Коли хочеться чогось солодкого, краще обирати якомога здоровіші альтернативи. Щодо фруктів, експерти радять насамперед звертати увагу на ті, що містять менше природних цукрів і багаті на клітковину, вітаміни та мінерали.
Сливи: достатньо солодкі, щоб вгамувати потяг до цукру. Інші переваги — високий вміст антиоксидантів, які допомагають підтримувати стабільний рівень глюкози в крові та покращують травлення.
Кавун: має низький вміст цукру і є джерелом заліза. Додаткова перевага кавуна — його сечогінні властивості, які сприяють зменшенню набряків.
Апельсини: також містять мало цукру, але багато вітаміну С. Коли хочеться солодкого, краще з’їсти цілий фрукт, ніж випити сік — у свіжих плодах більше клітковини.
Ківі: солодкі, але з низьким вмістом цукру. Ці фрукти багаті на вітамін С, що зміцнює імунну систему.
Авокадо: практично не містять цукру, але сповнені корисних жирів, які підтримують серце та стабілізують рівень холестерину.
Джерело: ukr.media