
Квас — це досить калорійний напій, який володіє багатьма корисними властивостями. Проте його споживання не рекомендується всім — цей напій, що отримується в результаті бродіння, може бути шкідливим для здоров’я при певних захворюваннях, інформує Ukr.Media.
Щодо негативного впливу цього напою, то він заборонений, насамперед, людям з підвищеним артеріальним тиском, а також тим, хто страждає на гастрит або виразку. Важливо враховувати, що до складу квасу входять злакові культури та дріжджі, тому він може бути небезпечний для тих, хто має на ці інгредієнти алергію.
Слід зазначити, що в процесі виготовлення квасу утворюється невелика кількість алкоголю, тому вагітним жінкам та дітям фахівці рекомендують утриматися від його вживання. Також не варто сідати за кермо після вживання цього напою — слід почекати щонайменше годину.
Експерти також підкреслюють важливість розрізнення натурального квасу та квасу, що продається в супермаркетах. У традиційному напої є лише три основні складові — це солод, борошно та дріжджі, тоді як у магазинному продукті міститься велика кількість цукру та консервантів для прискорення процесу бродіння.
Фахівці радять уважно ознайомлюватися зі складом напою, а також попереджають, що зловживання ним може призвести до набору зайвої ваги.
Джерело: ukr.media

Квас — це досить калорійний напій, який володіє багатьма корисними властивостями. Проте його споживання не рекомендується всім — цей напій, що отримується в результаті бродіння, може бути шкідливим для здоров’я при певних захворюваннях, інформує Ukr.Media.
Щодо негативного впливу цього напою, то він заборонений, насамперед, людям з підвищеним артеріальним тиском, а також тим, хто страждає на гастрит або виразку. Важливо враховувати, що до складу квасу входять злакові культури та дріжджі, тому він може бути небезпечний для тих, хто має на ці інгредієнти алергію.
Слід зазначити, що в процесі виготовлення квасу утворюється невелика кількість алкоголю, тому вагітним жінкам та дітям фахівці рекомендують утриматися від його вживання. Також не варто сідати за кермо після вживання цього напою — слід почекати щонайменше годину.
Експерти також підкреслюють важливість розрізнення натурального квасу та квасу, що продається в супермаркетах. У традиційному напої є лише три основні складові — це солод, борошно та дріжджі, тоді як у магазинному продукті міститься велика кількість цукру та консервантів для прискорення процесу бродіння.
Фахівці радять уважно ознайомлюватися зі складом напою, а також попереджають, що зловживання ним може призвести до набору зайвої ваги.
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.