
Чи замислювались ви над тим, чи можуть огірки і помідори співіснувати разом?
Міф 1
Помідори мають кислу природу, а огірки — лужну. При їхньому з’єднанні утворюються нерозчинні солі, камені і виникає бродіння, що призводить до здуття живота.
Міф 2
Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.
Насправді:
Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.
Висновок:
- овочі для салату слід нарізати безпосередньо перед споживанням.
- щоб зменшити руйнування вітаміну С, можна додати до овочів лимонний сік або оцет.
Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!
Джерело: ukr.media

Чи замислювались ви над тим, чи можуть огірки і помідори співіснувати разом?
Міф 1
Помідори мають кислу природу, а огірки — лужну. При їхньому з’єднанні утворюються нерозчинні солі, камені і виникає бродіння, що призводить до здуття живота.
Міф 2
Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.
Насправді:
Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.
Висновок:
- овочі для салату слід нарізати безпосередньо перед споживанням.
- щоб зменшити руйнування вітаміну С, можна додати до овочів лимонний сік або оцет.
Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!
Джерело: ukr.media
Міф 1
Помідори мають кислу природу, а огірки — лужну. При їхньому з’єднанні утворюються нерозчинні солі, камені і виникає бродіння, що призводить до здуття живота.
Міф 2
Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.
Насправді:
Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.
Висновок:
- овочі для салату слід нарізати безпосередньо перед споживанням.
- щоб зменшити руйнування вітаміну С, можна додати до овочів лимонний сік або оцет.
Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!
Джерело: ukr.media
Міф 2
Огірки містять аскорбіназу — фермент, що руйнує аскорбінову кислоту. Оскільки помідори багаті на вітамін С, вважається, що при вживанні салату з цих овочів наш організм не отримає вітамін С.
Насправді:
Аскорбіназа присутня в усіх овочах і фруктах, а в огірках і кабачках її трохи більше. Цей фермент починає вивільнятися та діяти при пошкодженні плоду! Якщо нарізати салат і залишити його на деякий час, можна втратити до 50% вітаміну С.
Висновок:
Щодо вмісту вітаміну С. Помідори не є рекордсменами за вмістом вітаміну С. У 100 г міститься лише 20 мг, що трохи більше, ніж в огірках — 14 мг/100 г. Справжніми лідерами є болгарський перець — до 250 мг/100 г, петрушка — 150 мг, і кріп — 100 мг на 100 г. Тож така «втрата» вітаміну С буде абсолютно незначною!
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.