
Чому італійці не товстіють на макаронах і піці?
Хоча ми ближче до Італії, ніж Америка, багато «італійських» страв у наших кафе, ресторанах і при замовленні на будинок готують саме в американській адаптації, що спотворює уявлення про здорову та збалансовану середземноморську кухню. Наприклад, спагеті з вершковим соусом або популярна піца пепероні, щедро залита розплавленим сиром – це зовсім не те, що італійці їдять кожен день, інформує Ukr.Media.
А ось що допомагає їм стабільно залишатися стрункими незважаючи на спокуси.
А головне, як стверджують всі, хто близько знайомий з італійцями, їх здоров’ю і довголіттю сприяє сам «італійський спосіб життя» – розслаблений і неспішний. Вони не живуть і не їдять, як ми, «на бігу». А їх великі застілля ніколи не перетворюються в мовчазну спільну обжерливість – велику частину часу за столом займає жвава бесіда.
Чому французи й швейцарці не товстіють на круасанах, багетах і фондю?
Що цілком невластиво цим націям (особливо їх жіночій половині), так це почуття провини за те, що вони дозволили собі щось смачне, але заборонене. Для них їжа пов’язана тільки з позитивом – це одне з головних «маленьких задоволень», складових життя. І куштують вони страви неквапливо й маленькими порціями.
Ось що ще тримає їх в рамках.
В цілому, французи, як і італійці, плювати хотіли на спеціальні дієти і не забивають собі голову такою нісенітницею, як підрахунок калорій. Вони здивувалися б, дізнавшись, як багато складних і виснажливих «планів схуднення» дотримуються жінки інших країн нібито за французьким рецептом.
Чому не товстіють японці, незважаючи на достаток фастфуду, а також рису і локшини в національному меню?
Погляньте, чому японцям так «пощастило».
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.