

Мало хто знає, але багато страв, які ми замовляємо в ресторанах та кафе, містять велику кількість солі, оскільки це робить їх більш привабливими для споживачів. Якщо ви часто вживаєте таку їжу, можете стати схильні до набряків та інших проблем зі здоров’ям, інформує Ukr.Media.
Втім, є й інші харчові “рекордсмени” за вмістом солі, які варто обмежити в раціоні. Серед них є фастфуд — гамбургери, піца та інші види швидкої їжі, які ми їмо на ходу.
Ковбасні вироби також містять величезну кількість солі, а також нітрит натрію, який також містить велику кількість солі, що робить їх ще шкідливішими для здоров’я. Ці продукти можуть бути небезпечними для здоров’я, якщо вживати їх у великих кількостях.
У домашній консервації (наприклад, огірки та помідори) також міститься багато солі, що може призвести до негативних наслідків для здоров’я. У чорний список також входять сири, причому практично всі, окрім молодих розсільних на кшталт моцарели. У ній вміст солі набагато менший. Та навіть звичні солодощі, які ми точно не запідозримо в такій підступності, мають у складі приховану сіль — її додають у шоколад, печиво та інші кондитерські вироби, щоб посилити їх смак.
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.