

Про молекулярну кухню чули майже всі: це підхід до кулінарії, який враховує хімічні та фізичні закони, які діють під час приготування їжі. Але мало хто знає, що в «молекулярці» можна знайти слушні поради і про зберігання продуктів, інформує Ukr.Media.
Як правильно зберігати продукти в холодильнику: правило двох
Треба визнати, що можна легко скласти думку про людину, зазирнувши до неї в холодильник. Не можна зберігати продукти, як “хочеться”. Є прості, але важливі принципи, яких слід дотримуватися.
Одне з них — це «правило двох», яке стосується готових страв. Їх слід прибирати в холодильник протягом двох годин після приготування та вжити протягом двох діб. Саме ці терміни оптимальні, щоб зберегти борщ, рагу чи будь-яку іншу готову їжу у найкращому стані.
Чому саме дві години та два дні? Це оптимальний термін для того, щоб бактерії не почали розмножуватись, зіпсувавши кулінарний шедевр.
Як зберігати продукти в холодильнику: інші важливі правила
Джерело: ukr.media
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.