Учені з США назвали спосіб зробити жирну їжу кориснішою для організму

Додаючи спеції до страв, що містять високу кількість жирів і вуглеводів, ви зменшуєте їхній шкідливий вплив на здоров’я, повідомили фахівці з Університету Пенсільванії (США), інформує Ukr.Media.

Продукти з високою калорійністю викликають запальні реакції в організмі. Внаслідок хронічного запалення людина починає набирати зайву вагу і стає більш вразливою до серцево-судинних та онкологічних захворювань.

У ході експерименту вчені застосовували суміш базиліку, лаврового листя, чорного перцю, кориці, коріандру, зіри, імбиру, орегано, петрушки, червоного перцю, розмарину, чебрецю та куркуми. У дослідженні брали участь 12 добровольців віком від 40 до 65 років, більшість з яких мали надмірну вагу.

Протягом трьох днів кожен учасник спробував три варіанти вживання висококалорійної їжі: без спецій, з додаванням двох грамів спецій і з шістьма грамами прянощів. Після кожного експериментального прийому їжі добровольці чотири рази здавали кров, щоб дослідники могли спостерігати, як їжа вплинула на показники запалення в організмі.

Проаналізувавши результати, вчені з’ясували, що кількість запальних цитокінів значно зменшилася після вживання їжі з шістьма грамами спецій. Це приблизно одна чайна ложка сухих прянощів або одна столова ложка, якщо частину трав (базилік, петрушка, чебрець, орегано) використовувати свіжими.

Додавання спецій до страв — це загалом позитивна практика, оскільки багато спецій мають корисні якості. Проте, не слід покладатися виключно на спеції, щоб “нейтралізувати” шкоду від регулярного вживання нездорової їжі. Пам’ятайте про важливість збалансованого харчування та здорового способу життя в цілому.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *