Сертифікатом єВідновлення можна покрити внесок за іпотеку | 100 ІДЕЙ

Сертифікатом єВідновлення можна покрити внесок за іпотеку

Українці, які втратили житло через війну, можуть використати сертифікат єВідновлення для покриття першого внеску за іпотеку за програмою єОселя, а решту суми взяти в кредит під 3% або 7%. Це спрощує процес придбання нового житла та підтримує відбудову житлового фонду країни.

4401_627d0c888e2d7d0e4e11adf5dd53fb1b.jpg (21.06 Kb)

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Програма єВідновлення – це ініціатива, яка дозволяє українцям, які втратили свої домівки через війну, отримати сертифікати на відшкодування вартості зруйнованого житла.

Ці сертифікати видаються на певну суму залежно від оцінки втрат, і кошти можна використати для купівлі нового житла. Однак, раніше це викликало певні складнощі для тих, у кого сума сертифікату була недостатньою для повної покупки квартири або будинку.

Наприклад, якщо особа отримала сертифікат єВідновлення на 2 мільйони гривень, але вартість нового житла, яке людина обрала, становить більше, виникала потреба або шукати додаткові кошти, або обирати дешевший варіант. Проте з новими можливостями програми єОселя така проблема може бути вирішена.

Тепер власники сертифікатів єВідновлення можуть використовувати їх для покриття першого внеску за іпотеку в програмі єОселя, а решту суми взяти в кредит на вигідних умовах. Кредитна ставка залежить від пільгової категорії та може становити 3% або 7%, що робить програму ще привабливішою для багатьох українців.

Усі операції здійснюються через додаток Дія, що робить процес простішим і доступнішим для громадян. В Дії можна отримати житловий сертифікат, оформити документи на іпотеку та слідкувати за своїми платежами онлайн. Цей цифровий підхід мінімізує бюрократичні процедури та пришвидшує процес прийняття рішень. Ключові кроки для отримання житла через програму:

отримання сертифікату єВідновлення: перш за все, необхідно подати заявку на отримання житлового сертифікату, якщо ваше житло було зруйноване внаслідок війни. Після оцінки шкоди вам буде надано сертифікат на певну суму;
вибір житла: після отримання сертифікату ви можете обрати нове житло, яке хочете придбати. Якщо вартість житла перевищує суму сертифікату, різницю можна буде покрити за допомогою іпотеки;
оформлення іпотеки через єОселя: за допомогою сертифікату можна покрити перший внесок, а решту суми оформити в кредит через програму єОселя. Кредитна ставка залежить від пільгової категорії – 3% або 7%;
погашення кредиту: погашення кредиту здійснюється за вигідними умовами, а всі платежі можна відслідковувати в Дії.

Источник

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *