Цим жінкам категорично заборонено пити чорний чай

Споживати чай не лише дозволяється, а й рекомендується, стверджують лікарі, адже він містить багато корисних мікроелементів. Проте варто пам’ятати, що всі види чаю мають один небезпечний компонент, який може істотно вплинути на здоров’я, повідомляє Ukr.Media.

З точки зору дієтології, найбільш корисним напоєм для зниження ваги вважається чиста вода. Її можна вживати в будь-яких обсягах — так само, як і зелений або трав’яний чай. Проте новітні дослідження показують, що класичний чорний чай також заслуговує на увагу. В цілому, чорний, зелений та інші види чаю походять від однієї й тієї ж рослини Camellia sinensis, що означає, що вони мають схожий вплив на організм.

Розпочнемо з загального. Нещодавно дослідники з Сичуанського університету в Китаї провели огляд 96 наукових робіт про чай і дійшли висновку, що споживання цього напою може бути корисним в 40 різних аспектах, пов’язаних із нашим здоров’ям.

Чай найбільше впливає на стан кишечника і серця — як чорного, так і зеленого, білого і червоного. Крім того, він знижує ризик розвитку діабету. Для цього слід споживати приблизно 2-3 чашки несолодкого чаю на день.

Звичайно, не слід забувати про те, що кофеїн у чаї може призвести до потемніння зубної емалі, а ввечері ускладнити засинання. Але це не основна проблема, пов’язана з цим гарячим напоєм. У всіх його видах міститься компонент, званий танін.

Танін — це дубильна речовина з антиоксидантними властивостями, яка покращує функцію шлунково-кишкового тракту та має протимікробний ефект. Однак разом із позитивним впливом на організм танін уповільнює засвоєння заліза. Це особливо небезпечно при наявності залізодефіцитної анемії, яка, на жаль, спостерігається в різній мірі у мільйонів жінок!

Щоб отримати максимальну користь від чаю і не порушувати абсорбцію заліза, напій краще вживати не раніше ніж через 40-60 хвилин після їжі — особливо якщо ви додатково приймаєте препарати, що містять цей мікроелемент. Якщо без чаю під час основних прийомів їжі ви почуваєтеся незвично, спробуйте заварювати трав’яні збори без чайного листя. В будь-якому випадку вони будуть кориснішими за класичний чай. До того ж деякі трави покращують самопочуття після важкої їжі: усувають печію, здуття і мають заспокійливий ефект.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *