Медики розповіли, з якими продуктами не можна пити каву
Чи замислювалися ви коли-небудь, як звичка додавати молоко в каву може вплинути на ваше самопочуття? Далі ви дізнаєтеся, від яких продуктів краще відмовитися під час вживання кави, щоб не завдати шкоди власному здоров’ю, повідомляє Ukr.Media.
Споживання їжі разом із кавою може істотно уповільнити процес травлення, що, в свою чергу, зменшує кількість засвоюваних організмом поживних речовин і вітамінів. Щоб цього уникнути, рекомендується максимально обмежити певні продукти під час вживання кави.
З якими продуктами не слід поєднувати каву?
Продукти, багаті кальцієм
Якщо ви не можете відмовитися від чашки бадьорого кави вранці, спробуйте виключити зі свого меню продукти, що містять кальцій, особливо різні молочні вироби. При вживанні кави кальцій починає активніше виводитися з організму через сечу, не встигаючи засвоїтися. Для здорових людей це не викликає серйозних проблем, але тим, хто має дефіцит кальцію, це може завдати значної шкоди.
Щоб забезпечити своєму організму достатню кількість кальцію, рекомендується обмежити споживання кави до декількох чашок на день.
Продукти, багаті цинком
Справа в тому, що кава містить багато дубильних речовин. Вони утворюють міцні зв’язки з мінералами, і організму вкрай важко з ними впоратися. Таким чином, вживання кави разом з продуктами, що містять цинк, може призвести до повної відсутності цього елемента. Він може надходити в організм, але тут же виводитися природним чином.
Продукти, що містять велику кількість заліза
Залізо може засвоюватися організмом лише в двох формах: гемовій та негемовій. Першу форму ми отримуємо виключно з м’яса тварин, а другу — споживаючи різні рослинні продукти.
Саме з цієї причини вегетаріанці часто страждають від недостатності гемового заліза. А ті, хто любить випити кілька чашок кави, можуть мати проблеми з засвоєнням негемового заліза, що також пов’язано з дубильними речовинами, присутніми в каві.
Якщо у вас є проблеми із засвоєнням цього елемента, важливо уникати одночасного вживання з кавою продуктів, багатих залізом. Не поєднуйте з напоєм наступні харчові продукти: сочевицю, горіхи, нут, тофу та інші продукти, що містять сою.
Джерело: ukr.media