Лікарі пояснили, чи правда, що холодець покращує стан шкіри та здоров’я кісток
Холодець — одна з найулюбленіших страв серед українців. Його зазвичай готують на різноманітні свята. А також, щоб порадувати рідних смачною та корисною їжею, це відмінна ідея, як повідомляє Ukr.Media.
Проте, як зазначають лікарі-гастроентерологи, холодець не такий корисний, як багато хто вважає.
Однією з найбільш корисних характеристик цієї страви, яка їй приписується, є позитивний вплив на міцність кісток та омолодження шкіри. Тут, так звано, нам допомагає колаген, якого в м’ясному бульйоні доволі багато. Колаген — це чудовий елемент, що відновлює здоров’я та красу. Але проблема полягає в тому, що його насправді дуже мало в холодці. З такою дозою кардинально змінитися точно не вдасться, пояснили медики.
Не чекайте дива
Вони також зауважили, що в желеподібному бульйоні можуть бути присутніми хондроїтин і глюкозамін — елементи хрящової тканини. Ці речовини також вважаються корисними для кісткової тканини та м’язів. Проте немає наукових доказів, які підтверджують ефективність холодцю у відновленні опорно-рухового апарату у людини.
А от чого в улюбленій страві українців вдосталь, так це тваринного жиру. І він абсолютно не корисний ані для здоров’я, ані для фігури.
У застиглому жирі міститься багато калорій, але майже немає корисних жирних кислот. Таку страву не слід вживати людям з ожирінням, жировою хворобою печінки, хронічним панкреатитом, попередили гастроентерологи.
Джерело: ukr.media